Puddingbroodjes
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Puddingbroodjes vegetarisch

Een puddingbroodje, ik ben er dol op. Een zacht broodje met een heerlijke vanille pudding en een laag poedersuiker. Inclusief recept om zelf de broodjes te maken.

1 uur 20 minuten
8 personen
Puddingbroodjes ingrediënten

Recept puddingbroodjes

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 09-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Maak eerst de banketbakkersroom, je hebt genoeg aan een half recept. Laat de banketbakkersroom dan volledig afkoelen terwijl je de broodjes gaat maken. Je kunt eventueel ook kant-en-klare pudding gebruiken.

Meng een zakje gist met de helft van de lauwwarme melk. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan, tot het flink gaat schuimen.

Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng de bloem samen met basterd- of kristalsuiker en zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel en de rest van de lauwwarme melk toe.

Voeg dan ook 20 gram zachte boter toe en blijf kneden tot een mooi soepel deeg is ontstaan. Maak een deegbal en leg deze in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek.

Puddingbroodje zelf maken
Puddingbroodje zelf maken

De puddingbroodjes afmaken – 1 uur

Puddingbroodjes maken - stap 1
Puddingbroodjes maken - stap 1

Zodra het deeg verdubbeld is, verdeel je het in 8 gelijke delen. Draai er bolletjes van en dek ze dan nogmaals af met een schone theedoek. Laat ze nogmaals een kwartier rijzen.

Puddingbroodjes maken - stap 2
Puddingbroodjes maken - stap 2

Rol elk bolletje in het midden uit met een deegroller tot een ovaal. Zorg ervoor dat de boven- en onderkant dikker blijven en er kuiltje in het midden ontstaat. Herhaal voor alle deegballetjes en besmeer met een dun laagje zonnebloem- of andere neutrale olie.

Puddingbroodjes maken - stap 3
Puddingbroodjes maken - stap 3

Vouw het deeg door de helft en druk de achterkant een beetje aan.

Puddingbroodjes maken - stap 4
Puddingbroodjes maken - stap 4

Herhaal voor de resterende deegballetjes en verplaats deze naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek nogmaals af met een schone theedoek en laat 15 minuten rijzen.

Puddingbroodjes maken - stap 5
Puddingbroodjes maken - stap 5

Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden Celsius. Ze worden namelijk kort en krachtig gebakken.

Puddingbroodjes maken - stap 6
Puddingbroodjes maken - stap 6

Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Haal de broodjes uit de oven en besmeer de bovenkant met een laagje boter. Hier kun je het beste een siliconen kwast voor gebruiken. Laat de broodjes volledig afkoelen. 

Door het laagje olie kun je het broodje gemakkelijk openen door deze voorzichtig los te trekken. Je kunt hier eventueel een klein mesje voor gebruiken.

Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje en vul de broodjes met de pudding. Zorg ervoor dat er achterin ook voldoende pudding zit.

Bestrooi met poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kun je een puddingbroodje bewaren?

Ze zijn het allerlekkerste als ze vers zijn, maar een dag later zijn ze ook zeker nog lekker.

Kan je een puddingbroodje invriezen?

Je kunt een puddingbroodje prima invriezen, laat deze dan rustig ontdooien en bestrooi opnieuw met poedersuiker.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
247.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.97 g
9.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.27 g
3.41 g
Eiwitten
7.25 g
Vezels
1.05 g
Natrium
82.85 mg
Mineralen
Ijzer
0.75 mg
Calcium
93.19 mg
Magnesium
15.36 mg
Kalium
15.36 mg
Fosfor
128.42 mg
Koper
0.15 mg
Zink
0.94 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.75 µg
Vitamines
Vitamine C
1.31 mg
Vitamine D
0.35 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
0.36 µg
Foliumzuur
46.94 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Puddingbroodjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.