Een puddingbroodje, ik ben er dol op. Een zacht broodje met een heerlijke vanille pudding en een laag poedersuiker. Inclusief recept om zelf de broodjes te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-12-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Maak eerst de banketbakkersroom, je hebt genoeg aan een half recept. Laat de banketbakkersroom dan volledig afkoelen terwijl je de broodjes gaat maken. Je kunt eventueel ook kant-en-klare pudding gebruiken.
Meng een zakje gist met de helft van de lauwwarme melk. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan, tot het flink gaat schuimen.
Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng de bloem samen met basterd- of kristalsuiker en zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel en de rest van de lauwwarme melk toe.
Voeg dan ook 20 gram zachte boter toe en blijf kneden tot een mooi soepel deeg is ontstaan. Maak een deegbal en leg deze in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek.
Zodra het deeg verdubbeld is, verdeel je het in 8 gelijke delen. Draai er bolletjes van en dek ze dan nogmaals af met een schone theedoek. Laat ze nogmaals een kwartier rijzen.
Rol elk bolletje in het midden uit met een deegroller tot een ovaal. Zorg ervoor dat de boven- en onderkant dikker blijven en er kuiltje in het midden ontstaat. Herhaal voor alle deegballetjes en besmeer met een dun laagje zonnebloem- of andere neutrale olie.
Vouw het deeg door de helft en druk de achterkant een beetje aan.
Herhaal voor de resterende deegballetjes en verplaats deze naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek nogmaals af met een schone theedoek en laat 15 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden Celsius. Ze worden namelijk kort en krachtig gebakken.
Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Haal de broodjes uit de oven en besmeer de bovenkant met een laagje boter. Hier kun je het beste een siliconen kwast voor gebruiken. Laat de broodjes volledig afkoelen.
Door het laagje olie kun je het broodje gemakkelijk openen door deze voorzichtig los te trekken. Je kunt hier eventueel een klein mesje voor gebruiken.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje en vul de broodjes met de pudding. Zorg ervoor dat er achterin ook voldoende pudding zit.
Bestrooi met poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!
Hoe lang kun je een puddingbroodje bewaren?
Ze zijn het allerlekkerste als ze vers zijn, maar een dag later zijn ze ook zeker nog lekker.
Kan je een puddingbroodje invriezen?
Je kunt een puddingbroodje prima invriezen, laat deze dan rustig ontdooien en bestrooi opnieuw met poedersuiker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.