Ohmydish.nl


Puddingbroodjes

(8)

Een puddingbroodje, ik ben er dol op. Een zacht broodje met een heerlijke vanille pudding en een laag poedersuiker. Inclusief recept om zelf de broodjes te maken.

1 uur 20 minuten 8 personen Toetjes 214 calorieën p.p.
Puddingbroodjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 1 zakje droge gist (5,5 gram)
  • theelepel (basterd)suiker
  • flinke snuf zout
  • 20 gram zachte boter + extra
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • poedersuiker

Ingrediënten banketbakkersroom

  • 375 gram volle melk
  • 40 gram suiker
  • half vanille stokje
  • 2 eidooiers
  • 30 gram maizena
Puddingbroodjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • kleine kom of maatbeker
  • vork
  • grote kom
  • schone theedoek
  • deegroller
  • siliconen kwast
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • spuitzak met stervormig spuitmondje
  • fijn zeefje

Bereiden


1 uur 20 minuten 8 personen Toetjes 214 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/puddingbroodjes


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Maak eerst de banketbakkersroom, je hebt genoeg aan een half recept. Laat de banketbakkersroom dan volledig afkoelen terwijl je de broodjes gaat maken. Je kunt eventueel ook kant-en-klare pudding gebruiken.

Meng een zakje gist met de helft van de lauwwarme melk. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan, tot het flink gaat schuimen.

Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng de bloem samen met basterd- of kristalsuiker en zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel en de rest van de lauwwarme melk toe.

Voeg dan ook 20 gram zachte boter toe en blijf kneden tot een mooi soepel deeg is ontstaan. Maak een deegbal en leg deze in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek.

Puddingbroodje zelf maken
Puddingbroodje zelf maken

De puddingbroodjes afmaken – 1 uur

Puddingbroodjes maken - stap 1
Puddingbroodjes maken - stap 1

Zodra het deeg verdubbeld is, verdeel je het in 8 gelijke delen. Draai er bolletjes van en dek ze dan nogmaals af met een schone theedoek. Laat ze nogmaals een kwartier rijzen.

Puddingbroodjes maken - stap 2
Puddingbroodjes maken - stap 2

Rol elk bolletje in het midden uit met een deegroller tot een ovaal. Zorg ervoor dat de boven- en onderkant dikker blijven en er kuiltje in het midden ontstaat. Herhaal voor alle deegballetjes en besmeer met een dun laagje zonnebloem- of andere neutrale olie.

Puddingbroodjes maken - stap 3
Puddingbroodjes maken - stap 3

Vouw het deeg door de helft en druk de achterkant een beetje aan.

Puddingbroodjes maken - stap 4
Puddingbroodjes maken - stap 4

Herhaal voor de resterende deegballetjes en verplaats deze naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek nogmaals af met een schone theedoek en laat 15 minuten rijzen.

Puddingbroodjes maken - stap 5
Puddingbroodjes maken - stap 5

Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden Celsius. Ze worden namelijk kort en krachtig gebakken.

Puddingbroodjes maken - stap 6
Puddingbroodjes maken - stap 6

Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Haal de broodjes uit de oven en besmeer de bovenkant met een laagje boter. Hier kun je het beste een siliconen kwast voor gebruiken. Laat de broodjes volledig afkoelen. 

Door het laagje olie kun je het broodje gemakkelijk openen door deze voorzichtig los te trekken. Je kunt hier eventueel een klein mesje voor gebruiken.

Plaats de banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje en vul de broodjes met de pudding. Zorg ervoor dat er achterin ook voldoende pudding zit.

Bestrooi met poedersuiker en serveer direct. Geniet ervan!

Puddingbroodjes: veelgestelde vragen

Hoe lang kun je een puddingbroodje bewaren?

Ze zijn het allerlekkerste als ze vers zijn, maar een dag later zijn ze ook zeker nog lekker.

Kan je een puddingbroodje invriezen?

Je kunt een puddingbroodje prima invriezen, laat deze dan rustig ontdooien en bestrooi opnieuw met poedersuiker.

Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aardappelsterren
Volgend recept →
Glühwein

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.