Rode kool met appeltjes
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode kool met appeltjes vegetarisch

Deze rode kool met appel en kaneel is een ideaal bijgerecht voor de winter. Heerlijke gestoofde rode kool bomvol smaak.

1 uur 15 minuten
8 personen
Rode kool met appeltjes ingrediënten

Recept rode kool met appeltjes

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-02-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Verdeel de rode kool in dunne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of eventueel food processor doen.

Rode kool met appeltjes
Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes afmaken – 1 uur

Smelt een klont boter in een grote (braad)pan en bak hier de rode kool ongeveer 10 minuten in. Voeg de kaneel, laurierblaadjes en kruidnagels toe en je kunt er een kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen. 

Voeg dan ook de suiker toe en bak nog kort mee. Zet het vuur laag en schenk de azijn samen met het water erbij. 

Voeg peper en zout toe en plaats de deksel op de pan. Laat de rode kool zachtjes stoven voor ongeveer 45 minuten terwijl je af en toe roert.

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer de appelstukjes in de laatste 10 minuten door de rode kool.

Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng nogmaals op smaak met peper en zout. 

Tips!

Welke appels voor gestoofde rode kool met appel?

Je kunt verschillende soorten appels gebruiken om te stoven, bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Golden Delicious.

Welke azijn voor rode kool met appel?

Je kunt rode wijnazijn of witte wijnazijn gebruiken, maar standaard azijn of appelcider azijn kan ook.

Hoe lang moet rode kool koken?

Als je rode kool laat koken, is het na ongeveer 20 minuten al gaar. Als je de rode kool op laag vuur zachtjes laat koken krijgt deze meer smaak en heeft deze minimaal 45 minuten nodig.

De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de rode kool reepjes.

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
111.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.03 g
16.7 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.97 g
1.06 g
Eiwitten
1.88 g
Vezels
4.81 g
Natrium
179.34 mg
Mineralen
Ijzer
1.29 mg
Calcium
60.74 mg
Magnesium
24.45 mg
Kalium
24.45 mg
Fosfor
39.85 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.25 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
58.6 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
24.61 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
1.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode kool met appeltjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.