Deze rode kool met appel en kaneel is een ideaal bijgerecht voor de winter. Heerlijke gestoofde rode kool bomvol smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-02-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Verdeel de rode kool in dunne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of eventueel food processor doen.
Smelt een klont boter in een grote (braad)pan en bak hier de rode kool ongeveer 10 minuten in. Voeg de kaneel, laurierblaadjes en kruidnagels toe en je kunt er een kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen.
Voeg dan ook de suiker toe en bak nog kort mee. Zet het vuur laag en schenk de azijn samen met het water erbij.
Voeg peper en zout toe en plaats de deksel op de pan. Laat de rode kool zachtjes stoven voor ongeveer 45 minuten terwijl je af en toe roert.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer de appelstukjes in de laatste 10 minuten door de rode kool.
Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Welke appels voor gestoofde rode kool met appel?
Je kunt verschillende soorten appels gebruiken om te stoven, bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Golden Delicious.
Welke azijn voor rode kool met appel?
Je kunt rode wijnazijn of witte wijnazijn gebruiken, maar standaard azijn of appelcider azijn kan ook.
Hoe lang moet rode kool koken?
Als je rode kool laat koken, is het na ongeveer 20 minuten al gaar. Als je de rode kool op laag vuur zachtjes laat koken krijgt deze meer smaak en heeft deze minimaal 45 minuten nodig.
De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de rode kool reepjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.