Rode bieten stamppot

(20)

Een makkelijke rode bieten stamppot met ui is extra lekker met rookworst, maar zonder ook erg lekker als vegetarische rode bieten stamppot.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rode bieten stamppot

Ingrediënten


  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels mosterd
  • scheut melk
  • flinke klont boter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 rookworsten

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • middelgrote pan
  • aardappelstamper

Rode bieten stamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-stamppot


Voorbereiding – 30 minuten

Als je rauwe rode bieten gebruikt kun je deze het beste eerst gaar koken, of rooster ze in de oven. Ze worden namelijk niet tegelijk met de aardappelen gaar in één pan.

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe. Kook hier de aardappelen in gaar, dit zal ongeveer 20 minuten duren. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken.

Pel de ui en snijd deze grof. Voeg de ui toe aan de aardappelen na ongeveer 10 minuten. Verwarm de rookworsten in een laagje water.

Rode bieten stamppot
Rode bieten stamppot

De rode bieten stamppot afmaken – 10 minuten

Snijd de gare rode bieten in grove stukken en voeg deze in de laatste paar minuten toe aan de aardappelen. Zo warm je de bieten nog even op.

Giet de bieten en aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Maak de stamppot smeuïg met een klont boter en een scheut melk. 

Breng de rode bieten stamppot op smaak met peper, zout en 2 theelepels mosterd. Serveer de stamppot met rookworst, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Rode bieten stamppot: Veel gestelde vragen

Welke bieten voor een rode bieten stamppot?

Het beste kun je voorgekookte rode bieten gebruiken voor de makkelijkste versie. Als je rauwe bieten gebruikt kun je deze het beste zelf nog eerst koken of roosteren zodat ze al gaar zijn.

Kan ik de rode bieten stamppot vegetarisch maken?

Je kunt i.p.v. rookworst bijvoorbeeld walnoten en/of feta toevoegen voor een vegetarische voedzame maaltijd.

0 reacties op Rode bieten stamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.