Een makkelijke rode bieten stamppot met ui is extra lekker met rookworst, maar zonder ook erg lekker als vegetarische rode bieten stamppot.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-stamppot
Als je rauwe rode bieten gebruikt kun je deze het beste eerst gaar koken, of rooster ze in de oven. Ze worden namelijk niet tegelijk met de aardappelen gaar in één pan.
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe. Kook hier de aardappelen in gaar, dit zal ongeveer 20 minuten duren. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken.
Pel de ui en snijd deze grof. Voeg de ui toe aan de aardappelen na ongeveer 10 minuten. Verwarm de rookworsten in een laagje water.
Snijd de gare rode bieten in grove stukken en voeg deze in de laatste paar minuten toe aan de aardappelen. Zo warm je de bieten nog even op.
Giet de bieten en aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Maak de stamppot smeuïg met een klont boter en een scheut melk.
Breng de rode bieten stamppot op smaak met peper, zout en 2 theelepels mosterd. Serveer de stamppot met rookworst, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke bieten voor een rode bieten stamppot?
Het beste kun je voorgekookte rode bieten gebruiken voor de makkelijkste versie. Als je rauwe bieten gebruikt kun je deze het beste zelf nog eerst koken of roosteren zodat ze al gaar zijn.
Kan ik de rode bieten stamppot vegetarisch maken?
Je kunt i.p.v. rookworst bijvoorbeeld walnoten en/of feta toevoegen voor een vegetarische voedzame maaltijd.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.