Zeelandse recepten

Zeelandse recepten

Recepten uit de Zeeuwse keuken.

Toon filters
1 resultaat gevonden

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Zeeuwse mosselen uitgekozen. In 15 minuten Zeeuwse mosselen op tafel zetten? Dat kan! Recept voor 2 personen, lekker met prei, witte wijn en wortel. Volledig recept bekijken

Zeeuwse mosselen
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zeeuwse mosselen

15 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. 

Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. 

Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open

Pel de ui, knoflook en wortel. Was de prei, peterselie en selderijblaadjes. Snijd de ui, knoflook, peen (of wortel) en prei in kleine stukjes. Snijd de peterselie en selderijblaadjes grof.

Maak de mosselen schoon onder koud stromend water en controleer elke mossel. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.