Spitskool stamppot
😍 54Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Spitskool stamppot

Een heerlijke smeuïge spitskool stamppot met kerrie, mosterd en meer staat binnen 40 minuten op tafel. Extra lekker met rookworst, maar zonder ook lekker als vegetarische stamppot.

40 minuten
4 personen
Spitskool stamppot ingrediënten

Recept spitskool stamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 23-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan met water en zout en breng aan de kook.

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen. 

Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur lager zodra het water opnieuw kookt. Kook ongeveer 20 minuten lang, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en spitskool.

Spitskool stamppot
Spitskool stamppot

Spitskool stamppot afmaken – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in een kleine bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten tot de ui glazig en zacht is geworden.

Verwarm ondertussen de rookworst.

Giet de aardappelen en spitskool af zodra deze volledig gaar zijn en gebruik een aardappelstamper om deze fijn te stampen.

Roer de gebakken ui, paprikapoeder, kerrie, grove mosterd, een klontje boter en een scheutje melk erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot eventueel met rookworst, eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is een kleine koolsoort, het is een verse zomergroente. Dat is direct het grootste verschil; het is geen wintergroente zoals de witte kool.

Spitskool is iets zachter van smaak dan witte kool.

Kan ik andere koolsoorten gebruiken voor spitskool stamppot?

Je kunt verschillende soorten kool gebruiken, zoals witte of rode kool. Maar groene kool en Chinese kool kan ook, voeg deze iets later pas toe want deze zijn sneller gaar dan spitskool.

Wat vind je van dit recept?

55 waarderingen
😍
54
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
504.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
53.4 g
7.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.8 g
8.3 g
Eiwitten
18.59 g
Vezels
10.51 g
Natrium
998.18 mg
Mineralen
Ijzer
3.78 mg
Calcium
121.49 mg
Magnesium
87.64 mg
Kalium
87.64 mg
Fosfor
321.66 mg
Koper
0.43 mg
Zink
2.7 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
69.82 mg
Vitamine D
0.61 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.9 mg
Vitamine B12
0.53 µg
Foliumzuur
56.1 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spitskool stamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.