Een heerlijke smeuïge spitskool stamppot met kerrie, mosterd en meer staat binnen 40 minuten op tafel. Extra lekker met rookworst, maar zonder ook lekker als vegetarische stamppot.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spitskool-stamppot
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool grof en voeg deze toe aan de pan met aardappelen.
Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur lager zodra het water opnieuw kookt. Kook ongeveer 20 minuten lang, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en spitskool.
Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in een kleine bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten tot de ui glazig en zacht is geworden.
Verwarm ondertussen de rookworst.
Giet de aardappelen en spitskool af zodra deze volledig gaar zijn en gebruik een aardappelstamper om deze fijn te stampen.
Roer de gebakken ui, paprikapoeder, kerrie, grove mosterd, een klontje boter en een scheutje melk erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot eventueel met rookworst, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?
Spitskool is een kleine koolsoort, het is een verse zomergroente. Dat is direct het grootste verschil; het is geen wintergroente zoals de witte kool.
Spitskool is iets zachter van smaak dan witte kool.
Kan ik andere koolsoorten gebruiken voor spitskool stamppot?
Je kunt verschillende soorten kool gebruiken, zoals witte of rode kool. Maar groene kool en Chinese kool kan ook, voeg deze iets later pas toe want deze zijn sneller gaar dan spitskool.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.