Zelf een tompouce maken is minder moeilijk dan je misschien zou denken. Heerlijk krokant bladerdeeg met een roomvulling en roze glazuur, zó lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-02-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de melk samen met vanille in een middelgrote pan. Roer ondertussen de eidooiers samen met suiker en voeg dan de bloem toe en roer glad met een garde.
Voeg een beetje van de warme melk toe aan de eidooiers en roer direct glad. Voeg dan alles toe aan de pan met melk en blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Zet het vuur laag en gaar de banketbakkersroom rustig terwijl je blijft roeren. Je zult merken dat de pudding vanzelf dikker begint te worden.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Knijp het overtollige water uit de gelatine en los deze op in de pudding.
Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat zich een vel vormt op de pudding. Laat de vulling dan volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van 40 cm bij 11 cm en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik heel veel gaatjes in het bladerdeeg met een vork, zodat het bladerdeeg tijdens het bakken zo plat mogelijk zal blijven en extra krokant zal worden.
Bak het bladerdeeg mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Laat het bladerdeeg dan volledig afkoelen.
Pureer een beetje verse of diepvries bramen en zeef deze om de pitjes te verwijderen. Maak een simpel roze glazuur door poedersuiker te mengen met de gladde bramenpuree tot je de roze kleur hebt bereikt. Je kunt de kleur eventueel ook krijgen met kleurstof.
Verdeel de banketbakkersroom over 1 van de bladerdeegplakken, zodat je een dikke laag vulling hebt. Een tompouce is namelijk uiteindelijk ongeveer 4 cm dik.
Verdeel de glazuur op de 2e bladerdeegplak en leg deze bovenop. Druk een beetje aan en zet dan minstens een uur in de koelkast.
De tompoucen kun je nu het beste met een broodmes verdelen, je zaagt als het ware de bladerdeegplakken door. Druk zo min mogelijk, anders zal je de vulling er weer uitdrukken. Snijd 8 tompoucen van ongeveer 5 cm breed.
Hoe maak ik het glazuur roze?
Voor de roze kleur kun je verschillende manieren gebruiken, zoals kleurstof, vers fruit of een fruitsiroop.
Hoe eet je een tompouce?
Het kan lastig zijn om een tompouce te eten. Behalve een grote hap te nemen kun je een tompouce ook op andere manieren eten, bijvoorbeeld:
Hoeveel weegt een tompouce?
Een tompouce weegt ongeveer 150 - 175 gram.
Hoe groot is een tompouce?
Een tompouce is ongeveer 5 cm bij 11 cm.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.