Een Limburgse koffie is een eeuwenoude koffie met drank en slagroom. Het heeft iets weg van een Irish coffee, maar dan met een heerlijke Limburgse kruidenbitter.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limburgse-koffie
Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer yoghurt dikte. Zet koffie en zorg dat deze goed heet is.
Plaats een theelepeltje witte basterdsuiker in een glas en schenk hier de Els overheen.
Schenk de hete koffie in het glas en vul het glas met ongeveer 4 eetlepels lobbige slagroom. Maak af met een snuf gemalen koffie, je kunt eventueel ook cacaopoeder gebruiken maar koffie is lekkerder.
Geniet van deze heerlijke Limburgse koffie met een stukje Limburgse vlaai!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-05-2023
Wat is Els la Vera?
Het is een eeuwenoud familie recept van de familie Hennekens. Deze kruidenbitter wordt gemaakt in de distilleerderij Hennekens, in Beek. Het in Zuid-Limburg gedistilleerde drankje wordt ook wel Els, Elske of Aelske genoemd.
Je kunt het Elske puur drinken of in de bekende Limburgse koffie.
Welke koffie voor Limburgse koffie?
Je kunt je favoriete koffie gebruiken, niet te sterk maar gebruik ook geen slappe koffie.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.