Een heerlijk broodje rookworst, ofwel broodje Unox, inclusief recept om zelf de bekende broodje Unox saus te maken. Makkelijk en snel een heerlijk broodje voor de lunch op tafel!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-unox
Meng mosterd, witte wijnazijn, sambal oelek, zout, knoflookpoeder en dille in een klein kommetje. Als de mosterd die je hebt gebruikt te scherp is, kun je eventueel een theelepeltje suiker toevoegen.
Voeg als laatste een halve eetlepel honing toe en meng nog kort door. Voeg niet teveel honing toe, dit zal de saus te dun maken. Doe de saus eventueel in een spuitflesje.
Bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking als je afbakbroodjes gebruikt.
Verwarm de rookworst enkele minuten in een middelgrote pan met heet water en haal de worsten vervolgens uit de vacuümverpakking. Snijd de broodjes bovenin in, maar zorg ervoor dat je ze niet volledig doorsnijdt.
Verdeel wat van de saus in de broodjes, leg een stuk rookworst erin en maak af met meer broodje Unox saus. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke rookworst voor broodje rookworst?
Je kunt het beste rechte rookworst gebruiken, maar de standaard rookworst kun je ook prima in stukken verdelen.
Welke broodjes voor broodje Unox?
De kant-en-klaar broodjes Unox zijn harde broodjes, deze komen het meest overeen met (afbak) pistoletjes.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.