Een heerlijk broodje rookworst, ofwel broodje Unox, inclusief recept om zelf de bekende broodje Unox saus te maken. Makkelijk en snel een heerlijk broodje voor de lunch op tafel!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2024
Meng mosterd, witte wijnazijn, sambal oelek, zout, knoflookpoeder en dille in een klein kommetje. Als de mosterd die je hebt gebruikt te scherp is, kun je eventueel een theelepeltje suiker toevoegen.
Voeg als laatste een halve eetlepel honing toe en meng nog kort door. Voeg niet teveel honing toe, dit zal de saus te dun maken. Doe de saus eventueel in een spuitflesje.
Bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking als je afbakbroodjes gebruikt.
Verwarm de rookworst enkele minuten in een middelgrote pan met heet water en haal de worsten vervolgens uit de vacuümverpakking. Snijd de broodjes bovenin in, maar zorg ervoor dat je ze niet volledig doorsnijdt.
Verdeel wat van de saus in de broodjes, leg een stuk rookworst erin en maak af met meer broodje Unox saus. Serveer direct, eet smakelijk!
Welke rookworst voor broodje rookworst?
Je kunt het beste rechte rookworst gebruiken, maar de standaard rookworst kun je ook prima in stukken verdelen.
Welke broodjes voor broodje Unox?
De kant-en-klaar broodjes Unox zijn harde broodjes, deze komen het meest overeen met (afbak) pistoletjes.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.