Tutti frutti

(3)

Ouderwetse tutti frutti, heerlijk gemengd fruit met kaneel dat lang heeft gesudderd waardoor het fruit bomvol smaak zit. Lekker met een bolletje vanille ijs.

1 uur 5 minuten 8 personen Toetjes 63 calorieën p.p.
Tutti frutti

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram gedroogde pruimen
  • 150 gedroogde abrikozen
  • handvol rozijnen
  • 2 kaneelstokken
  • 2 eetlepels suiker
  • halve liter appelsap
Tutti frutti ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan met deksel

Bereiden


1 uur 5 minuten 8 personen Toetjes 63 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tutti-frutti


Voorbereiding – 5 minuten + wachttijd

Plaats de gedroogde pruimen, abrikozen en een handvol rozijnen in een middelgrote pan. Vul deze met appelsap tot de vruchten ruim onder staan.

Laat het gedroogde fruit een nacht staan.

Tutti frutti
Tutti frutti

De tutti frutti afmaken – 1 uur

Plaats de pan op laag vuur en voeg de kaneelstokken en suiker toe. Laat het fruit zachtjes koken voor ongeveer een uur. Je kunt deze tutti frutti warm, lauwwarm of koud serveren. Geniet ervan!

Tutti frutti: veelgestelde vragen

Waaruit bestaat tutti frutti?

Je kunt voor tutti frutti verschillende soorten gedroogd fruit gebruiken. Zoals gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen, gedroogde appel en/of rozijnen.

Met welk vruchtensap wordt oma's tutti frutti gemaakt?

Je kunt voor tutti frutti het beste appelsap gebruiken, het liefste een biologische variant zonder toevoegingen. Je kunt eventueel ook water of een deel appelsap en een deel water gebruiken.

Wat betekent tutti frutti?

Tutti frutti is Italiaans, vrij vertaald naar ‘alle fruit’. 

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Geroosterde pompoensoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.