Ouderwetse tutti frutti, heerlijk gemengd fruit met kaneel dat lang heeft gesudderd waardoor het fruit bomvol smaak zit. Lekker met een bolletje vanille ijs.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tutti-frutti
Plaats de gedroogde pruimen, abrikozen en een handvol rozijnen in een middelgrote pan. Vul deze met appelsap tot de vruchten ruim onder staan.
Laat het gedroogde fruit een nacht staan.
Plaats de pan op laag vuur en voeg de kaneelstokken en suiker toe. Laat het fruit zachtjes koken voor ongeveer een uur. Je kunt deze tutti frutti warm, lauwwarm of koud serveren. Geniet ervan!
Waaruit bestaat tutti frutti?
Je kunt voor tutti frutti verschillende soorten gedroogd fruit gebruiken. Zoals gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen, gedroogde appel en/of rozijnen.
Met welk vruchtensap wordt oma's tutti frutti gemaakt?
Je kunt voor tutti frutti het beste appelsap gebruiken, het liefste een biologische variant zonder toevoegingen. Je kunt eventueel ook water of een deel appelsap en een deel water gebruiken.
Wat betekent tutti frutti?
Tutti frutti is Italiaans, vrij vertaald naar ‘alle fruit’.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.