Keuken: italiaanse voorgerechten

71 Recepten

 


Risotto met rode wijn

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een overheerlijke risotto met een prachtige kleur. Deze risotto met rode wijn is gemaakt met weinig ingrediënten, staat binnen 25 minuten op tafel. Extra lekker met een frisse groene salade.


Melanzane alla parmigiana

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Melanzane alle parmigiana is een overheerlijk klassiek Italiaans gerecht. Boordevol smaken en de perfecte combinatie van aubergine, kaas en tomaat.


Spaghetti met edamame en knoflook

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze spaghetti met edamame en knoflook is lekker én gezond. Een snelle en makkelijke pasta met weinig ingrediënten die binnen 20 minuten op tafel staat.


Risotto met erwtjes en gamba's

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!


Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Met weinig ingrediënten en vooral geduld en liefde maak je zelf een heerlijke rode bieten tagliatelle met feta. Dit vegetarische gerecht is perfect in balans.


Pasta alfredo

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.


Pompoengnocchi

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!


Spaghetti aglio e olio

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 15 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!


Zalm en snijbonen risotto

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een goede zalm en snijbonen risotto hoeft niet heel moeilijk te zijn om te maken. Geef het een frisse smaak door selderij en citroen toe te voegen.


Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een mooie twee kleuren tortellini pasta met manchego kaas en verse peultjes. Dit recept is voor 4 personen en klaar in 35 minuten.


Truffelaardappel gnocchi

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Paarse gnocchi? Ja echt! Vitelotte, oftewel truffelaardappelen zijn een Franse aardappelsoort met een lichte nootachtige smaak. Heerlijk!


Kazige risotto met kip en courgette

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze kazige risotto met kip en courgette is vol van smaak en heerlijk verfrissend met citroen. Makkelijke doordeweekse maaltijd, recept voor 4 pers.


Pasta met broccoli en pesto

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Makkelijke en snelle pasta met broccoli en pesto, geserveerd met champignons en paprika. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Pasta met truffel en rode ui

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Als je van truffel houdt, moet je deze pasta met truffel en rode ui echt eens proberen! Serveer met een frisse groene salade. Klaar binnen 15 minuten.


Pompoenrisotto

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Yes! Het pompoenseizoen is weer begonnen. Deze pompoenrisotto zit boordevol smaken, simpel en smaakvol. Klaar in een half uur.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere pasta alfredo ? Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen

Pasta alfredo

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram pasta naar keuze
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 250 ml room
  • 100 gram roomboter
  • sap van een 1/2e citroen
  • bosje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(52)
1
Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Rasp de kaas en pers het sap uit de halve citroen.
2
Was en droog de peterselie en hak deze fijn met behulp van het koksmes en de snijplank. Pasta alfredo
3
Verhit de boter en room in de grote bakpan op middel-laag vuur. Roer er citroensap door heen samen met de geraspte kaas en laat het enkele minuten een beetje indikken.
4
Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de roomsaus. Zorg dat alle pasta bedekt is met de roomsaus en breng op smaak met peper en zout.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.