Ohmydish.nl


Pasta alfredo

Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Serveer met een salade!

Pasta alfredo
15 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Pasta alfredo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram pasta naar keuze
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 250 ml room
  • 100 gram roomboter
  • sap van een 1/2e citroen
  • bosje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
Pasta alfredo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Snijplank & koksmes
  • Grote bakpan
  • Vergiet
  • (kaas) rasp

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-alfredo


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Rasp de kaas en pers het sap uit de halve citroen. Was en droog de peterselie en hak deze fijn met behulp van het koksmes en de snijplank.

Pasta alfredo Pasta alfredo

De pasta alfredo afmaken -- 5 minuten

Verhit de boter en room in de grote bakpan op middel-laag vuur. Roer er citroensap door heen samen met de geraspte kaas en laat het enkele minuten een beetje indikken. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de roomsaus. Zorg dat alle pasta bedekt is met de roomsaus en breng op smaak met peper en zout. Roer er de fijngesneden verse peterselie doorheen en serveer direct, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Ajam paniki
Volgend recept →
Mini tulband cakejes met kaki

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.