Pasta alfredo
😍 52Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta alfredo vegetarisch

Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.

15 minuten
2 personen
Pasta alfredo ingrediënten
Recept pasta alfredo

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Rasp de kaas en pers het sap uit de halve citroen.

Was en droog de peterselie en hak deze fijn met behulp van het koksmes en de snijplank. 

Pasta alfredo
Pasta alfredo

De pasta alfredo afmaken – 5 minuten

Verhit de boter en room in de grote bakpan op middel-laag vuur. Roer er citroensap door heen samen met de geraspte kaas en laat het enkele minuten een beetje indikken.

Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de roomsaus. Zorg dat alle pasta bedekt is met de roomsaus en breng op smaak met peper en zout.

Roer er de fijngesneden verse peterselie doorheen en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Kan de slagroom vervangen worden door iets anders?

Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld crème fraîche of kookroom. Kookroom heeft een iets lager vetgehalte, crème fraîche is ongeveer even vet als slagroom.

Hoeveel gram pasta gebruik je ongeveer per persoon?

Gebruik tussen de 100 en 120 gram ongekookte pasta per persoon.

Wat voor soort vlees of vis kan ik bij een pasta alfredo serveren?

Gebakken kalkoen of zalm is heerlijk om bij een pasta alfredo te serveren, ook erg lekker met een kleine en simpele salade erbij.

Wat vind je van dit recept?

52 waarderingen
😍
52
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1270.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
74.32 g
8.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
96.53 g
57.25 g
Eiwitten
27.59 g
Vezels
5.19 g
Natrium
1000.62 mg
Mineralen
Ijzer
3.63 mg
Calcium
396.75 mg
Magnesium
98.01 mg
Kalium
98.01 mg
Fosfor
539.78 mg
Koper
0.34 mg
Zink
3.59 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
38.42 mg
Vitamine D
1.85 mg
Vitamine A
1.25 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
39.1 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Pasta alfredo"
Ailish zegt op 26-12-2016
Kun je deze saus met tagliatelle gebruiken?
Ohmydish zegt op 26-12-2016
Hallo Ailish, je kunt elke pasta naar keuze gebruiken met deze saus! Sommige mensen vinden kleine pasta lekkerder dan grote, probeer het uit!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.