Een overheerlijke risotto met een prachtige kleur. Deze risotto met rode wijn is gemaakt met weinig ingrediënten, staat binnen 25 minuten op tafel. Extra lekker met een frisse groene salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Rasp de kaas en zet opzij.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de rijst enkele minuten mee, tot deze glazig begint te worden.
Schenk dan de rode wijn erbij en wacht tot deze volledig is opgenomen door de rijst. Schenk dan beetje bij beetje de bouillon erbij. Schenk pas een volgende lepel toe als de vorige volledig is opgenomen.
Het kan zijn dat de rijst al gaar is zonder dat je alle bouillon hebt gebruikt. Breng de risotto op smaak met de helft van de geraspte kaas, peper en zout.
Serveer de risotto met rode wijn met extra geraspte kaas, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.