Spaghetti met edamame en knoflook
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaghetti met edamame en knoflook vegetarisch

Deze spaghetti met edamame en knoflook is lekker én gezond. Een snelle en makkelijke pasta met weinig ingrediënten die binnen 20 minuten op tafel staat.

20 minuten
2 personen
Spaghetti met edamame en knoflook ingrediënten

Recept spaghetti met edamame en knoflook

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote kookpan met water en breng aan de kook. Kook hierin de edamame boontjes enkele minuten, haal deze dan uit het water met een schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. 

Kook hier dan de spaghetti in tot deze al dente is. Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de peterselie fijn en zet opzij. 

Spaghetti met edamame en knoflook
Spaghetti met edamame en knoflook

De spaghetti met edamame en knoflook afmaken – 10 minuten

Verhit ruim olijfolie in de grote bakpan en fruit hierin de knoflook enkele minuten op middellaag vuur. Voeg dan de edamame boontjes toe en bak nog enkele minuten langer. 

Giet de spaghetti af en voeg deze dan ook toe aan de bakpan. Voeg de rasp van de citroen toe en het sap van de halve citroen. Breng op smaak met peper en zout en maak de spaghetti af met de gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
778.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
105.55 g
6.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.35 g
2.36 g
Eiwitten
44.34 g
Vezels
24.09 g
Natrium
713.64 mg
Mineralen
Ijzer
9.45 mg
Calcium
243.1 mg
Magnesium
279.51 mg
Kalium
279.51 mg
Fosfor
707.43 mg
Koper
1.4 mg
Zink
4.68 mg
Jodium
1.32 µg
Selenium
10.04 µg
Vitamines
Vitamine C
51.14 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
1.04 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.45 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
30.57 µg
Vitamine E
1.41 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Spaghetti met edamame en knoflook"
Paul Born zegt op 09-05-2017
Moeten de boontjes met huid gekookt worden en vervolgend zonder huid nog even gebakken. Dat staat niet duidelijk vermeld in het recept. Het lijkt me wel lekker... Met groet, Paul Born
Ohmydish zegt op 09-05-2017
Hoi Paul, zoals je al op de ingrediënten foto ziet zijn ze al uit de peul. Als je ze in zijn geheel hebt gekocht dien je ze enkel uit de peul te halen, net zoals je dit met verse erwten zou doen. Er zit geen vliesje, of 'huid' aan een edamame boontje.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.