Ohmydish.nl


Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Met weinig ingrediënten en vooral geduld en liefde maak je zelf rode bieten tagliatelle met feta. Dit vegetarische gerecht is perfect in balans.

Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta
40 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote voorgekookte rode bieten
  • 450 gram type '00' pasta meel + extra
  • 1 eetlepel olijfolie + extra
  • 2 eieren
  • 300 gram feta
  • handvol verse muntblaadjes
  • flinke handvol walnoten
  • peper en zout naar smaak
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • blender, keukenmachine of fijne zeef met een soeplepel om bietenpuree te maken
  • elektrische mixer met deeghaak, of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • huishoudfolie
  • grote pan
  • pasta machine
  • vergiet
  • vleesvork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-bieten-tagliatelle-met-feta


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Maak een gladde puree van de rode bieten. Je kunt dit doen door ze te pureren in een blender of keukenmachine, maar je kunt ze ook door een fijne zeef drukken met een soeplepel.

Maak dan het pastadeeg door eieren te mengen met de bietenpuree en een eetlepel olijfolie. Voeg er dan geleidelijk de bloem bij tot er een mooie deegbal ontstaat. Afhankelijk hoe nat je bietenpuree was, moet je misschien wat extra bloem toevoegen zodat het deeg niet meer plakt. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

Hak ondertussen de walnoten grof en verkruimel de feta.

Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Rode bieten tagliatelle met feta afmaken -- 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Gebruik een pasta machine om er tagliatelle of spaghetti van te maken. Klik voor meer informatie over hoe je zelf pastadeeg kunt maken. Je kunt de pasta ophangen terwijl je wacht tot het water kookt, maar kunt de pasta ook bestrooien met bloem zodat het niet plakt en ondertussen bewaren op een bord.

Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta pasta Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta pasta

Zodra het water kookt, voeg de pasta toe en kook het gaar in ongeveer 3 minuten. Kook niet teveel pasta tegelijk, want dan zal het gaan plakken. Ik vind het altijd makkelijk om af en toe te controleren met een vleesvork om de pasta eventueel uit elkaar te houden.

Giet de pasta af en besprenkel met olijfolie om plakken te voorkomen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en verdeel er dan de verkruimelde feta en gehakte walnoten over. Snijd de muntblaadjes op het laatste moment fijn om verkleuren te voorkomen en verdeel over de borden. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Kwarkbrood met citroen
Volgend recept →
Flower sprouts met chorizo

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.