Met weinig ingrediënten en vooral geduld en liefde maak je zelf rode bieten tagliatelle met feta. Dit vegetarische gerecht is perfect in balans.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-bieten-tagliatelle-met-feta
Maak dan het pastadeeg door eieren te mengen met de bietenpuree en een eetlepel olijfolie. Voeg er dan geleidelijk de bloem bij tot er een mooie deegbal ontstaat. Afhankelijk hoe nat je bietenpuree was, moet je misschien wat extra bloem toevoegen zodat het deeg niet meer plakt. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
Hak ondertussen de walnoten grof en verkruimel de feta.
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta pasta
Zodra het water kookt, voeg de pasta toe en kook het gaar in ongeveer 3 minuten. Kook niet teveel pasta tegelijk, want dan zal het gaan plakken. Ik vind het altijd makkelijk om af en toe te controleren met een vleesvork om de pasta eventueel uit elkaar te houden.
Giet de pasta af en besprenkel met olijfolie om plakken te voorkomen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en verdeel er dan de verkruimelde feta en gehakte walnoten over. Snijd de muntblaadjes op het laatste moment fijn om verkleuren te voorkomen en verdeel over de borden. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.