Ohmydish.nl


Spaghetti aglio e olio

Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!

15 minuten 15 personen Hoofdgerechten
Spaghetti aglio e olio

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 450 gram spaghetti
  • Flink wat olijfolie
  • 8 - 10 tenen knoflook
  • Rode chilivlokken naar smaak
  • Klein handje verse peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • Zeezout
  • Peper (optioneel)
Spaghetti aglio e olio ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Diepe bakpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kaasrasp

Bereiden


15 minuten 15 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-aglio-e-olio


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de teentjes knoflook en de peterselie zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Rasp de Parmezaanse kaas met behulp van een kaasrasp.

Spaghetti aglio e olio Spaghetti aglio e olio

De spaghetti aglio e olio afmaken -- 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Voeg een aantal snufjes zout toe aan het water. Kook de spaghetti aan de hand van de instructies op de verpakking. Schep een kopje pasta water eruit en zet deze aan de kant.

Terwijl je aan het wachten bent totdat de spaghetti gekookt is, maak je de knoflook-olie saus. Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie (4 - 5 eetlepels) in de diepe bakpan op laag vuur. Voeg dan de dun gesneden plakjes knoflook toe, wees er zeker van dat het vuur niet té hoog is anders zal de knoflook aanbranden. Bak de knoflook 4 - 5 minuten lang in de olie.

Zet het vuur dan middelhoog en voeg het bekertje pasta water toe. Als het meeste pasta water verdampt is, voeg je zoveel chilivlokken als gewenst toe. Bak dit een minuut lang mee.

Giet de pasta af en giet de spaghetti in de diepe bakpan met de knoflookolie. Meng dit goed door elkaar, voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met een klein handje gesneden verse peterselie. Roer alles goed samen, proef, en breng eventueel op smaak met extra zout en/of peper.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Radijsboter
Volgend recept →
Chocolade lagen taart

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!