Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 06-08-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflook en snijd de teentjes knoflook en de peterselie zo fijn mogelijk. Rasp de Parmezaanse kaas.
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente. Schep een kopje pasta water eruit en zet deze aan de kant. Terwijl je aan het wachten bent totdat de spaghetti gekookt is, maak je de knoflook-olie saus.
Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie (4 - 5 eetlepels) in de diepe bakpan op laag vuur. Voeg dan de dun gesneden plakjes knoflook toe, wees er zeker van dat het vuur niet té hoog is anders zal de knoflook aanbranden.
Bak de knoflook 4 - 5 minuten lang in de olie. Zet het vuur dan middelhoog en voeg het bekertje pasta water toe. Als het meeste pasta water verdampt is, voeg je zoveel chilivlokken als gewenst toe. Bak dit een minuut lang mee.
Giet de pasta af en giet de spaghetti in de diepe bakpan met de knoflookolie. Meng dit goed door elkaar, voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met een klein handje gesneden verse peterselie.
Roer alles goed samen, proef, en breng eventueel op smaak met extra zout en/of peper. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.