Spaghetti aglio e olio

(12)

Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaghetti aglio e olio

Ingrediënten


  • 450 gram spaghetti
  • Flink wat olijfolie
  • 8 - 10 tenen knoflook
  • Rode chilivlokken naar smaak
  • Klein handje verse peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • Zeezout
  • Peper (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Diepe bakpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kaasrasp

Spaghetti aglio e olio Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-aglio-e-olio


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de knoflook en snijd de teentjes knoflook en de peterselie zo fijn mogelijk. Rasp de Parmezaanse kaas. 

Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio

De spaghetti aglio e olio afmaken – 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente. Schep een kopje pasta water eruit en zet deze aan de kant. Terwijl je aan het wachten bent totdat de spaghetti gekookt is, maak je de knoflook-olie saus. 

Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie (4 - 5 eetlepels) in de diepe bakpan op laag vuur. Voeg dan de dun gesneden plakjes knoflook toe, wees er zeker van dat het vuur niet té hoog is anders zal de knoflook aanbranden. 

Bak de knoflook 4 - 5 minuten lang in de olie. Zet het vuur dan middelhoog en voeg het bekertje pasta water toe. Als het meeste pasta water verdampt is, voeg je zoveel chilivlokken als gewenst toe. Bak dit een minuut lang mee. 

Giet de pasta af en giet de spaghetti in de diepe bakpan met de knoflookolie. Meng dit goed door elkaar, voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met een klein handje gesneden verse peterselie. 

Roer alles goed samen, proef, en breng eventueel op smaak met extra zout en/of peper. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Spaghetti aglio e olio

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.