Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-aglio-e-olio
Spaghetti aglio e olio
Terwijl je aan het wachten bent totdat de spaghetti gekookt is, maak je de knoflook-olie saus. Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie (4 - 5 eetlepels) in de diepe bakpan op laag vuur. Voeg dan de dun gesneden plakjes knoflook toe, wees er zeker van dat het vuur niet té hoog is anders zal de knoflook aanbranden. Bak de knoflook 4 - 5 minuten lang in de olie.
Zet het vuur dan middelhoog en voeg het bekertje pasta water toe. Als het meeste pasta water verdampt is, voeg je zoveel chilivlokken als gewenst toe. Bak dit een minuut lang mee.
Giet de pasta af en giet de spaghetti in de diepe bakpan met de knoflookolie. Meng dit goed door elkaar, voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe samen met een klein handje gesneden verse peterselie. Roer alles goed samen, proef, en breng eventueel op smaak met extra zout en/of peper.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.