Ohmydish.nl


Melanzane alla parmigiana

Melanzane alle parmigiana is een overheerlijk klassiek Italiaans gerecht. Boordevol smaken en de perfecte combinatie van aubergine, kaas en tomaat.

Melanzane alla parmigiana
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Melanzane alla parmigiana

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 aubergines
  • 1 (rode) ui
  • 800 gram tomatenblokjes of passata
  • 100 gram Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • 1 bol mozzarella
  • paar takjes verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Melanzane alla parmigiana ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • mandoline, snijmachine of snijd de plakken aubergine met een mes
  • vergiet
  • grillpan
  • tang
  • oven
  • ovenschaal
  • middelgrote pan
  • kaasrasp

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/melanzane-alla-parmigiana


Normaal betekent het einde van de maand dat het tijd is voor de foodblogswap, maar het was ons helaas niet meer gelukt het recept op tijd online te zetten. Want in juli 2017 gebeurden er van alles; We gingen trouwen én Véronique werd 30 én we zijn bezig (geweest) met het verbouwen en verkopen van ons huis én het aankopen van een huis in Frankrijk! Druk, druk, druk maar we zijn weer helemaal terug om elke dag een nieuw recept te plaatsen. Dit keer kregen we voor de foodblogswap Kook Eet Deel * toegewezen, daar zagen we een heerlijk en klassiek Italiaanse gerecht en moesten het gewoon maken. Zó lekker!

Voorbereiding -- 20 minuten

Was de aubergines en snijd deze in lange plakken. Bestrooi ze met flink wat zout en leg ze in een vergiet.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de blokjes tomaat of passata toe samen met de basilicum en laat dit op laag vuur ongeveer een kwartier pruttelen.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk en snijd de mozzarella in kleine blokjes.

Melanzane alla parmigiana Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana -- 40 minuten

Dep de aubergine plakken droog met keukenpapier en verhit de grillpan op hoog vuur. Haal de aubergine plakken door olijfolie en grill ze dan kort aan beide kanten, tot een gril patroon zichtbaar wordt. Herhaal dit tot alle aubergine is gegrild.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Als de tomatensaus klaar is, verwijder dan de basilicum en breng de saus op smaak met peper en zout. Begin met een laag aubergine plakjes in de ovenschaal, verdeel hier overheen een deel van de tomatensaus, blokjes mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een flinke laag Parmezaanse kaas.

Bak de melanzane alla parmigiana mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Smakelijk!

* Link niet meer beschikbaar sinds november 2018.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Kabeljauw met saffraansaus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.