Melanzane alle parmigiana is een overheerlijk klassiek Italiaans gerecht. Boordevol smaken en de perfecte combinatie van aubergine, kaas en tomaat.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/melanzane-alla-parmigiana
Was de aubergines en snijd deze in lange plakken. Bestrooi ze met flink wat zout en leg ze in een vergiet. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de blokjes tomaat of passata toe samen met de basilicum en laat dit op laag vuur ongeveer een kwartier pruttelen.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk en snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Dep de aubergine plakken droog met keukenpapier en verhit de grillpan op hoog vuur. Haal de aubergine plakken door olijfolie en grill ze dan kort aan beide kanten, tot een gril patroon zichtbaar wordt.
Herhaal dit tot alle aubergine is gegrild. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Als de tomatensaus klaar is, verwijder dan de basilicum en breng de saus op smaak met peper en zout.
Begin met een laag aubergine plakjes in de ovenschaal, verdeel hier overheen een deel van de tomatensaus, blokjes mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een flinke laag Parmezaanse kaas.
Bak de melanzane alla parmigiana mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.