Ohmydish.nl


Pompoengnocchi

Bij deze overheerlijke pompoengnocchi's is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Pompoengnocchi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • ongeveer 200 gram bloem
  • ongeveer 100 gram geraspte Parmezaanse kaas (Grana Padano)
  • peper en zout naar smaak
  • klontje boter
Pompoengnocchi ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat
  • staafmixer
  • grote kom
  • vork
  • grote pan
  • schuimspaan
  • grote bakpan

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoengnocchi


Voorbereiding -- 40 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken en verdeel over een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. 

Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. De pompoen moet volledig gaar zijn, zodat je er met een staafmixer een gladde puree van kunt maken. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout. 

Meng de puree in een grote kom samen met een flinke handvol geraspte kaas en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is. Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn. 

Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. 

Pompoengnocci
Pompoengnocchi

Pompoengnocchi afmaken -- 20 minuten

Verdeel het deeg in gelijke delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol er dan een lange dunne rol van. Snijd de rol in kleine stukjes en gebruik de achterkant van een vork om de typische gnocchi vorm te maken. 

Druk lichtjes met je duim op het deeg terwijl je deze van je af drukt, op de achterkant van de vork. Na een paar keer proberen, zul je zien dat dit heel gemakkelijk is. Het ribbelpatroon heeft als functie dat saus beter hecht aan de gnocchi. 

Leg alle gnocchi's op een bord met een beetje bloem, om plakken te voorkomen. Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's. Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn. 

Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen. Verhit boter in een bakpan en bak hierin de gnocchi's mooi goudbruin in enkele minuten. Serveer met meer geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
Volgend recept →
Mexicaanse gepofte aardappel

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.