Bij deze overheerlijke pompoengnocchi's is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoengnocchi
Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken en verdeel over een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. De pompoen moet volledig gaar zijn, zodat je er met een staafmixer een gladde puree van kunt maken. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout.
Meng de puree in een grote kom samen met een flinke handvol geraspte kaas en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is. Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn. Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook.
Pompoengnocci
Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's. Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn. Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen.
Verhit boter in een bakpan en bak hierin de gnocchi's mooi goudbruin in enkele minuten. Serveer met meer geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.