Pompoengnocchi
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoengnocchi vegetarisch

Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!

Pompoengnocchi ingrediënten

Recept pompoengnocchi

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken en verdeel over een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. 

Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. De pompoen moet volledig gaar zijn, zodat je er met een staafmixer een gladde puree van kunt maken. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout. 

Meng de puree in een grote kom samen met een flinke handvol geraspte kaas en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is. Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn. 

Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. 

Pompoengnocci
Pompoengnocchi

Pompoengnocchi afmaken – 20 minuten

Verdeel het deeg in gelijke delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol er dan een lange dunne rol van. Snijd de rol in kleine stukjes en gebruik de achterkant van een vork om de typische gnocchi vorm te maken. 

Druk lichtjes met je duim op het deeg terwijl je deze van je af drukt, op de achterkant van de vork. Na een paar keer proberen, zul je zien dat dit heel gemakkelijk is. Het ribbelpatroon heeft als functie dat saus beter hecht aan de gnocchi. 

Leg alle gnocchi's op een bord met een beetje bloem, om plakken te voorkomen. Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's. Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn. 

Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen. Verhit boter in een bakpan en bak hierin de gnocchi's mooi goudbruin in enkele minuten. Serveer met meer geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
390.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.81 g
8.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.39 g
6.28 g
Eiwitten
20.03 g
Vezels
5.59 g
Natrium
597.78 mg
Mineralen
Ijzer
3.14 mg
Calcium
358.14 mg
Magnesium
60.39 mg
Kalium
60.39 mg
Fosfor
370.86 mg
Koper
0.59 mg
Zink
2.81 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
53.84 mg
Vitamine D
0.16 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.43 mg
Vitamine B6
0.58 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
57.68 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoengnocchi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.