Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken en verdeel over een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. De pompoen moet volledig gaar zijn, zodat je er met een staafmixer een gladde puree van kunt maken. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout.
Meng de puree in een grote kom samen met een flinke handvol geraspte kaas en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is. Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn.
Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook.
Verdeel het deeg in gelijke delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol er dan een lange dunne rol van. Snijd de rol in kleine stukjes en gebruik de achterkant van een vork om de typische gnocchi vorm te maken.
Druk lichtjes met je duim op het deeg terwijl je deze van je af drukt, op de achterkant van de vork. Na een paar keer proberen, zul je zien dat dit heel gemakkelijk is. Het ribbelpatroon heeft als functie dat saus beter hecht aan de gnocchi.
Leg alle gnocchi's op een bord met een beetje bloem, om plakken te voorkomen. Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's. Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn.
Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen. Verhit boter in een bakpan en bak hierin de gnocchi's mooi goudbruin in enkele minuten. Serveer met meer geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.