Risotto met erwtjes en gamba's
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met erwtjes en gamba's

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!

40 minuten
4 personen
Risotto met erwtjes en gamba's ingrediënten

Recept risotto met erwtjes en gamba's

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de ui en 2 van de knoflooktenen fijn en de andere 3 knoflooktenen door de helft. Maak eventueel de gamba's schoon, ik laat altijd het staartje eraan omdat dit er mooi uitziet.

Breng water aan de kook en meng dit met groentebouillonblokjes, of verwarm de groentebouillon. Verwarm een flinke scheut olijfolie samen met de overgebleven knoflooktenen in een grote bakpan op laag vuur.

Laat de olie de knoflooksmaak volledig opnemen en verwijder de knoflook dan. Snijd de limoen in partjes en zet opzij. 

Risotto met erwtjes en gamba’s
Risotto met erwtjes en gamba’s

De risotto met erwtjes en gamba's afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in de tweede grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de risotto rijst toe en bak dit op middelhoog vuur tot de rijst glazig is.

Schenk er dan de witte wijn bij, je zult merken dat deze vlug wordt opgenomen door de rijst. Schenk er dan steeds een beetje bouillon bij, voeg pas nieuwe bouillon toe als deze volledig is opgenomen.

Voeg de erwtjes toe zodra de risotto bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verhit de knoflookolie op hoog vuur en bak hierin de gamba's enkele minuten.

Breng ook deze op smaak met peper en zout. Snijd de salieblaadjes fijn en roer een beetje door de risotto en bewaar de rest om te garneren.

Je kunt eventueel voor extra smaak een beetje geraspte Parmezaanse kaas door de risotto roeren. Serveer de risotto met de gebakken knoflook gamba's en garneer met salie en partjes limoen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
393.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.69 g
3.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.18 g
4.79 g
Eiwitten
38.5 g
Vezels
4.35 g
Natrium
1600.72 mg
Mineralen
Ijzer
2.41 mg
Calcium
259.44 mg
Magnesium
40.42 mg
Kalium
40.42 mg
Fosfor
279.6 mg
Koper
0.27 mg
Zink
1.97 mg
Jodium
0.65 µg
Selenium
3.82 µg
Vitamines
Vitamine C
14.65 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
332.57 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
33.98 µg
Vitamine E
1.2 mg
Vitamine K
89.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met erwtjes en gamba's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.