Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-erwtjes-en-gambas
Breng water aan de kook en meng dit met groentebouillonblokjes, of verwarm de groentebouillon. Verwarm een flinke scheut olijfolie samen met de overgebleven knoflooktenen in een grote bakpan op laag vuur. Laat de olie de knoflooksmaak volledig opnemen en verwijder de knoflook dan. Snijd de limoen in partjes en zet opzij.
Risotto met erwtjes en gamba’s
Schenk er dan steeds een beetje bouillon bij, voeg pas nieuwe bouillon toe als deze volledig is opgenomen. Voeg de erwtjes toe zodra de risotto bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verhit de knoflookolie op hoog vuur en bak hierin de gamba's enkele minuten. Breng ook deze op smaak met peper en zout.
Snijd de salieblaadjes fijn en roer een beetje door de risotto en bewaar de rest om te garneren. Je kunt eventueel voor extra smaak een beetje geraspte Parmezaanse kaas door de risotto roeren. Serveer de risotto met de gebakken knoflook gamba's en garneer met salie en partjes limoen. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.