Ohmydish.nl


Risotto met erwtjes en gamba's

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!

Risotto met erwtjes en gamba's
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Risotto met erwtjes en gamba's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 150 ml droge witte wijn
  • ongeveer 750 ml groentebouillon
  • 150 gram erwtjes (vers, uit blik of diepvries)
  • 24 gamba's (6 per persoon)
  • handvol verse salie
  • 1/2e limoen
  • optioneel: Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Risotto met erwtjes en gamba's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • waterkoker
  • maatbeker
  • 2 grote bakpannen
  • siliconen spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-erwtjes-en-gambas


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de ui en 2 van de knoflooktenen fijn en de andere 3 knoflooktenen door de helft. Maak eventueel de gamba's schoon, ik laat altijd het staartje eraan omdat dit er mooi uitziet.

Breng water aan de kook en meng dit met groentebouillonblokjes, of verwarm de groentebouillon. Verwarm een flinke scheut olijfolie samen met de overgebleven knoflooktenen in een grote bakpan op laag vuur. Laat de olie de knoflooksmaak volledig opnemen en verwijder de knoflook dan. Snijd de limoen in partjes en zet opzij.

Risotto met erwtjes en gamba’s Risotto met erwtjes en gamba’s

Risotto met erwtjes en gamba's afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in de tweede grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de risotto rijst toe en bak dit op middelhoog vuur tot de rijst glazig is. Schenk er dan de witte wijn bij, je zult merken dat deze vlug wordt opgenomen door de rijst.

Schenk er dan steeds een beetje bouillon bij, voeg pas nieuwe bouillon toe als deze volledig is opgenomen. Voeg de erwtjes toe zodra de risotto bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verhit de knoflookolie op hoog vuur en bak hierin de gamba's enkele minuten. Breng ook deze op smaak met peper en zout.

Snijd de salieblaadjes fijn en roer een beetje door de risotto en bewaar de rest om te garneren. Je kunt eventueel voor extra smaak een beetje geraspte Parmezaanse kaas door de risotto roeren. Serveer de risotto met de gebakken knoflook gamba's en garneer met salie en partjes limoen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Selderijsalade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.