Keuken: europees

456 Recepten

Recepten uit de Europese keuken


Spinazie en ham frittata

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze spinazie en ham frittata is onweerstaanbaar. Gemaakt met heerlijke verse ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.


Griekse witte bonensalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heb je ooit deze grote bonen gegeten? Je kunt ze overal vinden in Griekenland. Dit is een recept voor Griekse witte bonensalade die in weinig tijd klaar is.


Mini ham en groente bladerdeeg pakketjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Er zitten veel volle smaken in deze mini ham en groente bladerdeeg pakketjes. Gevuld met bechamel saus, ham en heerlijke groentes!


Cordon bleu met parel couscous

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Fusie gerecht met invloeden uit Zwitserland en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.


Zalm en snijbonen risotto

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een goede zalm en snijbonen risotto hoeft niet heel moeilijk te zijn om te maken. Geef het een frisse smaak door selderij en citroen toe te voegen.


Gestoomde noordzeekrab

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.


Open lasagne

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een twist op een standaard lasagne is deze open lasagne. Recept voor twee personen, deze open lasagne is klaar in 40 minuten.


Chorizo taco's met ingelegde rode bieten

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Pittige chorizo taco's met friszure ingelegde rode bieten met baby spinazie is snel en makkelijk te maken. Perfect gerecht voor elke dag van de week


Grand Marnier cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Koningsdag recept voor een heerlijke Grand Marnier cocktail. Klaar in 10 minuutjes, lekker fris en heeft een vrolijke oranje kleur.


Limburgs zoervleisj

Kooktijd 10 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor de slowcooker, recept voor vier personen.


Kaassoufflé

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Gefrituurde kaas is heerlijk en een kaassoufflé is veel makkelijker om te maken dan je wellicht denkt. Deze frituursnack staat binnen een handomdraai op tafel.


Gegrilde kip risotto

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Gergilde kip risotto met geroosterde cherry tomaatjes, courgette en selderij. Verfrissend en valt licht op de maag, lekkere zomermaaltijd!


Verse coquilles in bechamel saus

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.


Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Smaakvolle en licht voorafje. Een coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven en verse basilicumblaadjes. Recept voor 4 personen.


Pittige kippendijen tomaten pasta

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Geniet van een pittige kippendijen tomaten pasta, of gebruik artisjokharten voor een vegetarische versie van dit gerecht. Klaar in een half uur.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere garnalenkroketjes ? Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen

Garnalenkroketjes

Ingrediënten


  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem + extra
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml visbouillon
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eidooiers
  • 50 ml slagroom
  • Handvol peterselie
  • Peper, zout en cayennepeper naar smaak
  • Aantal druppels citroensap
  • Paneermeel
  • 5 eiwitten
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Cocktailsaus om erbij te serveren

Bereiding

(32)
1
Let op: de ragout moet compleet afgekoeld zijn, voor het beste resultaat laat je de ragout een nacht in de koelkast staan.
2
Begin met het maken van een roux, dit is een mengsel van boter en bloem en wordt gebruikt als bindmiddel. Smelt de boter in een klein sauspannetje, roer er de bloem doorheen en bak een aantal minuten mee. Laat de roux dan geheel afkoelen.
3
Roer volle melk door de visbouillon in een grote pan en verhit op middel-hoog vuur. Vul een klein kommetje met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. De gelatineblaadjes worden na een aantal minuten zacht.
4
Meng in de tussentijd de visbouillon met melk beetje bij beetje door de roux. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Kook een aantal minuten lang op laag vuur en blijf rustig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. De ragout zal er een beetje glazig uitzien. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng dit door de ragout.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.