Er zitten veel volle smaken in deze mini ham en groente bladerdeeg pakketjes. Gevuld met bechamel saus, ham en heerlijke groentes!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. De meest makkelijke manier om dit te doen is om eerst de wortelen in dunne reepjes te snijden, en vanuit daar in blokjes.
Houd in de gaten dat de vulling in de kleine bladerdeeg pakketjes moet passen, snijd daarom alles zo klein mogelijk. Was de prei en wees er zeker van dat al het zand weg is.
Snijd de prei in kleine stukjes, en doe hetzelfde voor de gekookte ham. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de gesneden wortelen 2 minuten lang. Voeg dan de prei en ham toe en bak deze een aantal minuten mee.
Zet het vuur uit en voeg dan de bechamelsaus toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat de vulling afkoelen. Haal het plastic van de bladerdeeg plakken af en bestuif je werkblad met bloem.
Bestuif ook je deegroller met bloem. Rol de bladerdeeg vellen uit totdat deze ongeveer 2 keer zo groot zijn geworden.
Je kunt nu de ronde deegsnijder gebruiken om rondjes uit het deeg te snijden. Je hebt in totaal 12 deegrondjes nodig.
Plaats wat vulling op 1 zijde van een bladerdeeg rondje en gebruik je vinger om wat koud water op de randen te smeren, en vouw het pakketje dicht.
Gebruik een vork om er zeker van te zijn dat de pakketjes echt goed dicht zijn, anders kan het voorkomen dat de vulling eruit gaat lopen tijdens het bakken.
Herhaal dit voor de resterende pakketjes en plaats deze daarna op een bakplaat. Klop 1 ei los en besmeer daarmee de bladerdeeg pakketjes, gebruik hiervoor een silicone borstel.
Bak de mini ham en groente bladerdeeg pakketjes in 15 minuten goudbruin. Eet smakelijk !
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.