Fusie gerecht met invloeden uit Zwitserland en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 11-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de kipfilets schoon en snijd deze doormidden. Pak een helft van een kipfilet en maak deze een beetje nat met een klein beetje koud water.
Pak deze vervolgens in met huishoudfolie en maak het vlees heel plat met behulp van een vleeshamer.
Het vlees moet plat genoeg zijn om deze op te kunnen rollen, ongeveer een millimeter of 2-3 dik. Zodra het vlees plat genoeg is, laat je deze ingepakt en plaats deze dan op een groot bord in de koelkast.
Herhaal de bovenstaande stap voor de rest van de kipfilets. Wees er zeker van om steeds de platte kipfilet in de koelkast te bewaren om bederf te voorkomen.
Klop de eieren los in 1 van de diepe borden en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg bloem toe aan 1 van de diepe borden en doe hetzelfde met het paneermeel of panko.
Haal de platgeslagen kipfilets uit de koelkast. Smeer een heel dun laagje Dijon mosterd over de kipfilet met behulp van de siliconen borstel.
Maak de folie aan de bovenkant los en plaats een plak ham op de kipfilet, plaats dan een plak jonge kaas op de ham. De ham en kaas mogen niet uitsteken, snijd deze kleiner waar nodig.
Vouw de korte kant naar binnen toe en rol de kipfilet naar je toe. Gebruik het huishoudfolie dat onder de kipfilet zit om de cordon bleu in te pakken.
Herhaal dit voor de resterende kipfilets. Plaats een cordon bleu in de bloem, rol deze daarna door het opgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Herhaal voor de resterende cordon bleu's.
Breng een liter kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Afhankelijk van hoeveel couscous je gebruikt kan de hoeveelheid kippenbouillon meer of minder zijn.
Kook de parel couscous aan de hand van de instructies op de verpakking. Rasp de wortelen terwijl de parel couscous aan het koken zijn en zet deze aan de kant.
Snijd de lenteuien, de rode ui, een halve rode peper en 3 teentjes knoflook fijn. Snijd een 3 of 4-tal zongedroogde tomaten grof.
Voeg de lente-ui, rode peper, knoflook, zongedroogde tomaten en bevroren erwtjes toe aan de parel couscous wanneer deze gaar is.
Voeg een eetlepel ras el hanout toe en roer goed door elkaar. Plaats de deksel terug op de pan om het gerecht warm te houden terwijl je de cordon bleu's bakt.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de cordon bleu's aan alle kanten goudbruin.
Grill in de tussentijd op een pitje de 2 rode paprika's. Hiervoor heb je geen pan nodig, je kunt de paprika's gewoon op een gaspit plaatsen op middelhoog.
Garneer het gerecht met verse falafel, eet smakelijk !
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.