Ohmydish.nl


Cordon bleu met parel couscous

Fusie gerecht met invloeden uit Frankrijk en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.

Cordon bleu met parel couscous
2 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Cordon bleu met parel couscous

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 wortelen
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3-4 zongedroogde tomaten
  • 2 paprika's
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1+ liter kippenbouillon
  • 2 lenteuien
  • 350 gram parel couscous
  • 3 verse eieren
  • paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • 8 plakken ham
  • 8 plakken jonge kaas
  • Boter om te bakken
  • Falafel om mee te garneren (optioneel)
  • Dijon mosterd (staat niet op de ingredienten foto)
  • Bloem (staat niet op de ingredienten foto)
Cordon bleu met parel couscous ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • 3 diepe borden
  • Vleeshamer met een platte kant
  • Huishoudfolie
  • Oven
  • Garde
  • Siliconen borstel
  • Rasp
  • Grote pan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cordon-bleu-met-parel-couscous


Voorbereiding -- 1 uur 45 minuten

Maak de kipfilets schoon en snijd deze doormidden. Pak een helft van een kipfilet en maak deze een beetje nat met een klein beetje koud water. Pak deze vervolgens in met huishoudfolie en maak het vlees heel plat met behulp van een vleeshamer. Het vlees moet plat genoeg zijn om deze op te kunnen rollen, ongeveer een millimeter of 2-3 dik.

Als het vlees plat genoeg is, laat deze ingepakt en plaats deze dan op een groot bord in de koelkast. Herhaal de bovenstaande stap voor de rest van de kipfilets. Wees er zeker van om steeds de platte kipfilet in de koelkast te bewaren om bederf te voorkomen.

Klop de eieren los in 1 van de diepe borden en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg bloem toe aan 1 van de diepe borden en doe hetzelfde met het paneermeel of panko. Haal de platgeslagen kipfilets uit de koelkast. Smeer een heel dun laagje Dijon mosterd over de kipfilet met behulp van de siliconen borstel. Maak de folie aan de bovenkant los en plaats een plak ham op de kipfilet, plaats dan een plak jonge kaas op de ham. De ham en kaas mogen niet uitsteken, snijd deze kleiner waar nodig.

Vouw de korte kant naar binnen toe en rol de kipfilet naar je toe. Gebruik het huishoudfolie dat onder de kipfilet zit om de cordon bleu in te pakken. Herhaal dit voor de resterende kipfilets.

Plaats een cordon bleu in de bloem, rol deze daarna door het opgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Herhaal voor alle cordon bleu's.

Wil je in detail zien hoe een cordon bleu gemaakt wordt? Bekijk dan dit (Engelstalig) filmpje:

Kooktijd -- 30 minuten

Breng een liter kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Afhankelijk van hoeveel couscous je gebruikt kan de hoeveelheid kippenbouillon meer of minder zijn. Kook de parel couscous aan de hand van de instructies op de verpakking.

Rasp de wortelen terwijl de parel couscous aan het koken zijn en zet deze aan de kant. Snijd de lenteuien, de rode ui, een halve rode peper en 3 teentjes knoflook fijn. Snijd een 3 of 4-tal zongedroogde tomaten grof.

Cordon bleu met parel couscous Cordon bleu met parel couscous

Voeg de lenteui, rode peper, knoflook, zongedroogde tomaten en bevroren erwtjes toe aan de parel couscous wanneer deze gaar is. Voeg een eetlepel ras el hanout toe en roer goed door elkaar. Plaats de deksel terug op de pan om het gerecht warm te houden terwijl je de cordon bleu's bakt.

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de cordon bleu's aan alle kanten goudbruin. Gril in de tussentijd op een pitje de 2 rode paprika's. Hiervoor heb je geen pan nodig, je kunt de paprika's gewoon op een gaspit plaatsen op middelhoog. Garneer het gerecht met verse falafel, eet smakelijk !


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zalm en snijbonen risotto
Volgend recept →
Lemon curd aardbeiencake

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.