Fusie gerecht met invloeden uit Frankrijk en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cordon-bleu-met-parel-couscous
Als het vlees plat genoeg is, laat deze ingepakt en plaats deze dan op een groot bord in de koelkast. Herhaal de bovenstaande stap voor de rest van de kipfilets. Wees er zeker van om steeds de platte kipfilet in de koelkast te bewaren om bederf te voorkomen.
Klop de eieren los in 1 van de diepe borden en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg bloem toe aan 1 van de diepe borden en doe hetzelfde met het paneermeel of panko. Haal de platgeslagen kipfilets uit de koelkast. Smeer een heel dun laagje Dijon mosterd over de kipfilet met behulp van de siliconen borstel. Maak de folie aan de bovenkant los en plaats een plak ham op de kipfilet, plaats dan een plak jonge kaas op de ham. De ham en kaas mogen niet uitsteken, snijd deze kleiner waar nodig.
Vouw de korte kant naar binnen toe en rol de kipfilet naar je toe. Gebruik het huishoudfolie dat onder de kipfilet zit om de cordon bleu in te pakken. Herhaal dit voor de resterende kipfilets.
Plaats een cordon bleu in de bloem, rol deze daarna door het opgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Herhaal voor alle cordon bleu's.
Wil je in detail zien hoe een cordon bleu gemaakt wordt? Bekijk dan dit (Engelstalig) filmpje:
Rasp de wortelen terwijl de parel couscous aan het koken zijn en zet deze aan de kant. Snijd de lenteuien, de rode ui, een halve rode peper en 3 teentjes knoflook fijn. Snijd een 3 of 4-tal zongedroogde tomaten grof.
Cordon bleu met parel couscous
Voeg de lenteui, rode peper, knoflook, zongedroogde tomaten en bevroren erwtjes toe aan de parel couscous wanneer deze gaar is. Voeg een eetlepel ras el hanout toe en roer goed door elkaar. Plaats de deksel terug op de pan om het gerecht warm te houden terwijl je de cordon bleu's bakt.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de cordon bleu's aan alle kanten goudbruin. Gril in de tussentijd op een pitje de 2 rode paprika's. Hiervoor heb je geen pan nodig, je kunt de paprika's gewoon op een gaspit plaatsen op middelhoog. Garneer het gerecht met verse falafel, eet smakelijk !
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.