Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.
Let op: De meest belangrijke stap in dit recept is om te controleren of de coquilles vers zijn. Dit doe je door aan de coquilles te ruiken, verse coquilles hebben een licht-zoete geur.
Kijk naar de coquilles en controleer dat ze een lichte creme kleur hebben. De coquilles moeten ook stevig en relatief droog aanvoelen.
Gooi coquilles weg die slijmerig, rubberig zijn of een verkeerde kleur hebben. Controleer eerst de coquilles alvorens verder te gaan met de rest van het recept.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je verse coquilles hebt gekocht die nog in de schelp zitten, dan is het handig om deze open te maken met behulp van een lang en flexibel mes.
Begin door via de platte kant een snede te maken tot de andere kant van de schelp. Til de platte kant van de schelp op en gebruik een lepel of je handen om de coquille uit de schelp te krijgen.
Verwijder alles van de coquille behalve de witte en dikke spier. Verwijder ongewenste organen van de spier en dep de coquille droog met een schone keukendoek.
Maak de coquille schelp schoon, aangezien we daarin het gerecht gaan serveren. Verhit je oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius.
Maak de bechamelsaus terwijl de oven aan het opwarmen is. Smelt 25 gram boter in een klein sauspannetje op laag vuur. Voeg dan 30 gram bloem toe en blijf roeren met een garde totdat er een dikke roux ontstaat.
Voeg beetje bij beetje de volle melk toe, totdat de saus dik genoeg is. Voeg wat geraspte nootmuskaat toe en zet het vuur uit. Verhit een kleine bakpan op middel-hoog vuur, voeg wat boter toe en wacht totdat deze gesmolten is.
Bak de coquilles aan beide kanten 2 minuten. Roer de coquille niet door de pan terwijl deze aan het bakken is. Voeg op het laatste een klein scheutje witte wijn toe en laat het vocht verdampen.
Zet het vuur uit en verplaats de coquilles naar de schelp.
Pak het diepe deel van de coquille schelp en plaats daarin de gebakken coquille in het midden. Giet er dan voorzichtig de béchamel saus in en voeg geraspte Zwitserse gruyère kaas aan toe met wat broodkruim.
Breng het geheel op smaak met peper en zout, en herhaal voor de andere coquilles. Plaats de schelpen op de bakplaat en bak deze 10 minuten lang in de oven. Direct serveren. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.