Gergilde kip risotto met geroosterde cherry tomaatjes, courgette en selderij. Verfrissend en valt licht op de maag, lekkere zomermaaltijd!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Maak de courgette en selderij schoon. Snijd de courgette in kleine blokjes en de selderij in stukjes.
Rasp de Zwitserse gruyère kaas fijn en zet deze aan de kant. Verhit de kippenbouillon. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze door de helft, zodat je 4 stukken kip over hebt.
Besprenkel de kipfilets met olijfolie en breng op smaak met peper en zout aan beide kanten.
Verhit wat olijfolie in de grote bakpan en fruit de gesneden ui en knoflook een minuut aan op middelmatig vuur. Voeg dan de risotto rijst toe en fruit deze 5 tot 10 minuten aan, of totdat de rijst korrels er glazig uit beginnen te zien.
Voeg dan droge witte wijn toe en wacht totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. Voeg steeds een beetje bouillon toe en voeg pas de volgende lepel toe als de vorige volledig is opgenomen.
Verhit olijfolie in de andere bakpan en bak hierin de gesneden courgette en selderij 5 minuten lang aan, of totdat deze zacht zijn geworden.
Voeg de groenten dan toe aan de rijst en blijf kippenbouillon toevoegen totdat de rijst goed gaar gekookt is. Dit duurt ongeveer 20 minuten totaal.
Verhit in de tussentijd de grillpan en bak de stukken kip in 1-2 minuten aan beide kanten, of totdat grill lijnen zichtbaar zijn.
Voeg dan de cherry tomaten toe aan de oven schaal, besprenkel deze met wat olijfolie en voeg peper en zout toe. Bak de cherry tomaten 3 minuten in de oven.
Maak de risotto af door geraspte Zwitserse gruyère kaas en limoen zeste toe te voegen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout, serveer de geroosterde cherry tomaten erbij. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.