Ohmydish.nl


Gegrilde kip risotto

Gergilde kip risotto met geroosterde cherry tomaatjes, courgette en selderij. Verfrissend en valt licht op de maag, lekkere zomermaaltijd!

Gegrilde kip risotto
40 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gegrilde kip risotto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram risotto rijst
  • 2 kipfilets
  • 1 klein uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • halve liter kippenbouillon
  • 1 courgette
  • 1 selderij stengel
  • zeste van 1 limoen
  • 10 cherry tomaten
  • Flinke handvol Zwitserse gruyère kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Gegrilde kip risotto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote bakpan
  • Middelgrote bakpan
  • Spatel
  • Grilpan
  • Rasp
  • Kleine ovenschaal
  • Oven

Bereiden

40 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-kip-risotto


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Maak de courgette en selderij schoon. Snijd de courgette in kleine blokjes en de selderij in stukjes. Rasp de Zwitserse gruyère kaas fijn en zet deze aan de kant. Verhit de kippenbouillon. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze door de helft, zodat je 4 stukken kip over hebt. Besprenkel de kipfilets met olijfolie en breng op smaak met peper en zout aan beide kanten. Gegrilde kip risotto Gegrilde kip risotto

Gegrilde kip risotto gerecht afmaken -- 30 minuten

Verhit wat olijfolie in de grote bakpan en fruit de gesneden ui en knoflook een minuut aan op middelmatig vuur. Voeg dan de risotto rijst toe en fruit deze 5 tot 10 minuten aan, of totdat de rijst korrels er glazig uit beginnen te zien. Voeg dan droge witte wijn toe en wacht totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. Voeg steeds een beetje bouillon toe en voeg pas de volgende lepel toe als de vorige volledig is opgenomen. Verhit olijfolie in de andere bakpan en bak hierin de gesneden courgette en selderij 5 minuten lang aan, of totdat deze zacht zijn geworden. Voeg de groenten dan toe aan de rijst en blijf kippenbouillon toevoegen totdat de rijst goed gaar gekookt is. Dit duurt ongeveer 20 minuten totaal. Verhit in de tussentijd de grillpan en bak de stukken kip in 1-2 minuten aan beide kanten, of totdat grill lijnen zichtbaar zijn. Voeg dan de cherry tomaten toe aan de oven schaal, besprenkel deze met wat olijfolie en voeg peper en zout toe. Bak de cherry tomaten 3 minuten in de oven. Maak de risotto af door geraspte Zwitserse gruyère kaas en limoen zeste toe te voegen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout, serveer de geroosterde cherry tomaten erbij. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Kaassoufflé

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.