Kaassoufflé
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kaassoufflé vegetarisch

Gefrituurde kaas is heerlijk en een kaassoufflé is veel makkelijker om te maken dan je wellicht denkt. Deze frituursnack staat binnen een handomdraai op tafel.

Kaassoufflé ingrediënten

Recept kaassoufflé

Ingrediënten

5 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden celsius. Dit recept heeft niet veel voorbereiding nodig. Pak een pakje bladerdeeg uit de vriezer, verwijder de plastic verpakking en snijd 10 bladerdeeg plakjes door midden.

Snijd de plakjes op een dusdanige manier dat deze precies op elkaar passen. Laat ongeveer een halve centimeter vrij aan de zijkanten. Plaats 2 of 3 plakjes kaas op elkaar in het midden van een plak bladerdeeg.

Maak je vinger nat met water en maak hiermee de randen van het plakje bladerdeeg nat. Maak de kaassoufflé weer dicht door de andere helft van het plakje bladerdeeg er precies bovenop te leggen. Druk zachtjes aan. 

Kaassoufflé
Kaassoufflé

Bakken van de kaassoufflé – 10 minuten

Pak 2 diepe borden en klop met behulp van de garde of een vork de 2 eieren los. Voeg een ruime hoeveelheid paneermeel toe in het andere bord.

Haal de kaassoufflé eerst door het eiermengsel, daarna door het paneermeel. Herhaal deze stap voor de andere kaassoufflés. Bak tot goudbruin, eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas zit er in een kaassoufflé?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor het maken van een kaassoufflé. Denk hierbij aan jonge kaas of jong belegen, maar je kunt ook voor een pittigere variant gaan. Denk hierbij aan oude kaas of bijvoorbeeld Gruyère of Comté maar dan is het natuurlijk geen puur Hollandse snack meer.

Gebruik wel altijd plakken kaas en geen geraspte kaas, aangezien dit mooier zal smelten.

Kan ik kaassoufflés ook in de oven bakken?

Deze frituursnack kan ook in de oven, leg deze na het paneren op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de kaassoufflés mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1975.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.78 g
3.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
201.89 g
30.22 g
Eiwitten
14.06 g
Vezels
1.44 g
Natrium
462.8 mg
Mineralen
Ijzer
0.9 mg
Calcium
224.8 mg
Magnesium
14.4 mg
Kalium
14.4 mg
Fosfor
219.2 mg
Koper
0.33 mg
Zink
1.53 mg
Jodium
8.4 µg
Selenium
7.37 µg
Vitamines
Vitamine C
1.54 mg
Vitamine D
0.75 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.99 µg
Foliumzuur
19.4 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kaassoufflé"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.