Gefrituurde kaas is heerlijk en een kaassoufflé is veel makkelijker om te maken dan je wellicht denkt. Deze frituursnack staat binnen een handomdraai op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden celsius. Dit recept heeft niet veel voorbereiding nodig. Pak een pakje bladerdeeg uit de vriezer, verwijder de plastic verpakking en snijd 10 bladerdeeg plakjes door midden.
Snijd de plakjes op een dusdanige manier dat deze precies op elkaar passen. Laat ongeveer een halve centimeter vrij aan de zijkanten. Plaats 2 of 3 plakjes kaas op elkaar in het midden van een plak bladerdeeg.
Maak je vinger nat met water en maak hiermee de randen van het plakje bladerdeeg nat. Maak de kaassoufflé weer dicht door de andere helft van het plakje bladerdeeg er precies bovenop te leggen. Druk zachtjes aan.
Pak 2 diepe borden en klop met behulp van de garde of een vork de 2 eieren los. Voeg een ruime hoeveelheid paneermeel toe in het andere bord.
Haal de kaassoufflé eerst door het eiermengsel, daarna door het paneermeel. Herhaal deze stap voor de andere kaassoufflés. Bak tot goudbruin, eet smakelijk!
Welke kaas zit er in een kaassoufflé?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken voor het maken van een kaassoufflé. Denk hierbij aan jonge kaas of jong belegen, maar je kunt ook voor een pittigere variant gaan. Denk hierbij aan oude kaas of bijvoorbeeld Gruyère of Comté maar dan is het natuurlijk geen puur Hollandse snack meer.
Gebruik wel altijd plakken kaas en geen geraspte kaas, aangezien dit mooier zal smelten.
Kan ik kaassoufflés ook in de oven bakken?
Deze frituursnack kan ook in de oven, leg deze na het paneren op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de kaassoufflés mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.