Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-noordzeekrab
Let op: Wanneer je gebruik maakt van levende krabben, maak dan eerst de scharen vast.
Verhit in de tussentijd 25 gram boter in een klein sauspannetje op het laagste vuur. Snijd een halve courgette in dunne, lange repen en plaats deze in de koelkast totdat deze nodig zijn in dit recept.
Plaats een noordzeekrab in het midden van een bord en garneer deze door een aantal courgetterepen op te rollen (zie foto). Haal de witte asperges uit de pan wanneer deze gaar zijn en snijd deze in 2 tot 3 stukken. Verdeel de asperges over het bord en giet de gesmolten boter over de krab. Garneer verder door wat verse dille fijn te snijden en over het bord te verdelen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Eet smakelijk !
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.