Ohmydish.nl


Gestoomde noordzeekrab

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.

Gestoomde noordzeekrab
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gestoomde noordzeekrab

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 mooie noordzeekrabben
  • Een aantal verse witte asperges
  • Halve courgette
  • Aantal takjes verse dille
  • 25 gram boter
  • Zout en peper (staat niet op de ingredienten foto)
Gestoomde noordzeekrab ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Stoompan
  • Koksmes + snijplank
  • Dunschiller
  • Harde afwasborstel
  • Asperge- of grote pan
  • Klein sauspannetje

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-noordzeekrab


Let op: Wanneer je gebruik maakt van levende krabben, maak dan eerst de scharen vast.

Voorbereiding -- 15 minuten

Pel in de tussentijd de witte asperges met een dunschiller. Voel of je niet toevallig een stukje bent vergeten, dit is belangrijk omdat een witte aspergeschil nogal draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de witte asperges in de aspergepan of grote pan. Vul de pan met koud water en zet het vuur op middelhoog tot laag. Laat het water niet tot het kookpunt komen, dan kook je de witte asperges namelijk stuk. En dat is zonde! Controleer of de asperges gaar genoeg zijn door deze zachtjes te buigen. Gaat dit soepel ? Dan zijn ze gaar, laat ze anders nog een tijd in het water nagaren.

Verhit in de tussentijd 25 gram boter in een klein sauspannetje op het laagste vuur. Snijd een halve courgette in dunne, lange repen en plaats deze in de koelkast totdat deze nodig zijn in dit recept.

Stomen van de noordzeekrab -- 10 minuten

Giet een klein laagje koud water in de stoompan, zet het vuur hoog en breng het water aan de kook. Plaats de (levende) krabben in het midden van de stoompan en kook deze voor 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte van de krab. Haal de krabben na deze tijd uit de stoompan en borstel deze schoon onder koud water. Meestal komt er wat eiwit uit de krab, dit kun je met een harde afwasborstel prima eraf halen.

Plaats een noordzeekrab in het midden van een bord en garneer deze door een aantal courgetterepen op te rollen (zie foto). Haal de witte asperges uit de pan wanneer deze gaar zijn en snijd deze in 2 tot 3 stukken. Verdeel de asperges over het bord en giet de gesmolten boter over de krab. Garneer verder door wat verse dille fijn te snijden en over het bord te verdelen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Eet smakelijk !


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Kip in romige kokos rijst

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.