Gestoomde noordzeekrab
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gestoomde noordzeekrab

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.

25 minuten
2 personen

Let op: Wanneer je gebruik maakt van levende krabben, maak dan eerst de scharen vast.

Gestoomde noordzeekrab ingrediënten

Recept gestoomde noordzeekrab

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel in de tussentijd de witte asperges met een dunschiller. Voel of je niet toevallig een stukje bent vergeten, dit is belangrijk omdat een witte aspergeschil nogal draderig is.

Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de witte asperges in de aspergepan of grote pan.

Vul de pan met koud water en zet het vuur op middelhoog tot laag.

Laat het water niet tot het kookpunt komen, dan kook je de witte asperges namelijk stuk. En dat is zonde!

Controleer of de asperges gaar genoeg zijn door deze zachtjes te buigen. Gaat dit soepel ? Dan zijn ze gaar, laat ze anders nog een tijd in het water nagaren.

Verhit in de tussentijd 25 gram boter in een klein sauspannetje op het laagste vuur.

Snijd een halve courgette in dunne, lange repen en plaats deze in de koelkast totdat deze nodig zijn in dit recept.

Stomen van de noordzeekrab – 10 minuten

Giet een klein laagje koud water in de stoompan, zet het vuur hoog en breng het water aan de kook.

Plaats de (levende) krabben in het midden van de stoompan en kook deze voor 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte van de krab.

Haal de krabben na deze tijd uit de stoompan en borstel deze schoon onder koud water. Meestal komt er wat eiwit uit de krab, dit kun je met een harde afwasborstel prima eraf halen.

Plaats een noordzeekrab in het midden van een bord en garneer deze door een aantal courgetterepen op te rollen (zie foto).

Haal de witte asperges uit de pan wanneer deze gaar zijn en snijd deze in 2 tot 3 stukken.

Verdeel de asperges over het bord en giet de gesmolten boter over de krab.

Garneer verder door wat verse dille fijn te snijden en over het bord te verdelen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Eet smakelijk !

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
210.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.56 g
4.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.82 g
7.13 g
Eiwitten
17.57 g
Vezels
3.49 g
Natrium
1242.54 mg
Mineralen
Ijzer
4.36 mg
Calcium
104.92 mg
Magnesium
56.16 mg
Kalium
56.16 mg
Fosfor
221.13 mg
Koper
0.51 mg
Zink
3.89 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.13 µg
Vitamines
Vitamine C
42.42 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
881.87 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.36 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
54.95 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
95.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gestoomde noordzeekrab"
Nora Hermans zegt op 29-04-2017
Hoi, ik gebruik altijd levende krab. Ik heb namelijk begrepen dat krab na overlijden heel snel bederft. Als je ze voor het klaarmaken in de vriezer stopt dan slapen ze rustig in. Altans dat moet ik maar geloven van wat ik gelezen heb natuurlijk.
Ohmydish zegt op 30-04-2017
Hoi Nora, ze bederven inderdaad vrij snel na het overlijden. Maar dat wil niet zeggen dat je perse levende krabben moet gebruiken. Het kan beide, zoals we ook al in het recept benoemen :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.