Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven

(9)

Smaakvolle en licht voorafje. Een coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven en verse basilicumblaadjes. Recept voor 4 personen. Laat een reactie achter

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 coeur de boeuf tomaten
  • ongeveer 8 pitloze zwarte olijven
  • een kleine rode ui
  • Balsamico creme
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Keukendoek

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coeur-de-boeuf-tomaten-carpaccio-met-zwarte-olijven


Voorbereiding -- 5 minuten

Was de coeur de boeuf tomaten onder koud water en dep deze droog met behulp van een keukendoek.

Gebruik een scherp koksmes om de tomaten in filterdunne plakken te snijden. Snijd de zwarte olijven in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. 

Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven
Coeur de boeuf tomaten carpaccio met zwarte olijven

Gerecht afmaken -- 5 minuten

Verdeel de dunne plakken tomaat over 4 borden. Verdeel ongeveer 2 zwarte olijven per bord en voeg een klein beetje rode ui toe, maar niet teveel.

Breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie en balsamico creme overheen. Garneer de carpaccio met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.