Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalenkroketjes
Begin met het maken van een roux, dit is een mengsel van boter en bloem en wordt gebruikt als bindmiddel. Smelt de boter in een klein sauspannetje, roer er de bloem doorheen en bak een aantal minuten mee. Laat de roux dan geheel afkoelen.
Roer volle melk door de visbouillon in een grote pan en verhit op middel-hoog vuur. Vul een klein kommetje met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. De gelatineblaadjes worden na een aantal minuten zacht.
Meng in de tussentijd de visbouillon met melk beetje bij beetje door de roux. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Kook een aantal minuten lang op laag vuur en blijf rustig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. De ragout zal er een beetje glazig uitzien. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng dit door de ragout.
Meng de eidooiers samen met de slagroom tot een glad mengsel. Roer dit mengsel door de ragout en breng op smaak met citroensap, peper, zout en cayennepeper. Roer er dan de Hollandse garnaaltjes doorheen. Snijd de peterselie fijn en roer door de ragout.
Garnalenkroketjes
Rol de ragout met je handen tot een kroket-vorm. Je kunt zelf bepalen hoe groot of klein je de garnalenkroketjes wil hebben. Rol de kroketjes dan door de eiwitten, daarna door de fijne paneermeel en als laatste door de grovere paneermeel. De ragout moet compleet bedekt zijn met broodkruimels, anders zal de ragout tijdens het bakken eruit lopen.
Verhit zonnebloemolie in een braadpan tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bak de garnalenkroketjes goudbruin in 3 tot 4 minuten tijd. Serveer de garnalenkroketjes met een lekkere (huisgemaakte) cocktail saus. Eventueel als voorgerecht met radijsjes en sinaasappelrasp zoals op de foto's. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.