Ohmydish.nl


Garnalenkroketjes

Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.

Garnalenkroketjes
35 minuten 20 personen Hapjes en snacks
Garnalenkroketjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem + extra
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram visbouillon
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eidooiers
  • 50 gram slagroom
  • Handvol peterselie
  • Peper, zout en cayennepeper naar smaak
  • Aantal druppels citroensap
  • Paneermeel
  • 5 eiwitten
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Cocktailsaus om erbij te serveren
Garnalenkroketjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein sauspannetje
  • Grote pan
  • Klein kommetje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Grove zeef
  • Braadpan

Bereiden

35 minuten 20 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalenkroketjes


Het maken van de ragout -- 20 minuten + wachttijd

Let op: de ragout moet compleet afgekoeld zijn, voor het beste resultaat laat je de ragout een nacht in de koelkast staan.

Begin met het maken van een roux, dit is een mengsel van boter en bloem en wordt gebruikt als bindmiddel. Smelt de boter in een klein sauspannetje, roer er de bloem doorheen en bak een aantal minuten mee. Laat de roux dan geheel afkoelen.

Roer volle melk door de visbouillon in een grote pan en verhit op middel-hoog vuur. Vul een klein kommetje met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. De gelatineblaadjes worden na een aantal minuten zacht.

Meng in de tussentijd de visbouillon met melk beetje bij beetje door de roux. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Kook een aantal minuten lang op laag vuur en blijf rustig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. De ragout zal er een beetje glazig uitzien. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng dit door de ragout.

Meng de eidooiers samen met de slagroom tot een glad mengsel. Roer dit mengsel door de ragout en breng op smaak met citroensap, peper, zout en cayennepeper. Roer er dan de Hollandse garnaaltjes doorheen. Snijd de peterselie fijn en roer door de ragout.

Garnalenkroketjes Garnalenkroketjes

De garnalenkroketjes frituren -- 15 minuten

Vermeng de eiwitten samen met 1 eetlepel bloem in een kom en meng glad. Haal het paneermeel door een grove zeef. Verdeel een dikke laag gezeefd paneermeel over het werkblad en op een andere plek het grovere paneermeel.

Rol de ragout met je handen tot een kroket-vorm. Je kunt zelf bepalen hoe groot of klein je de garnalenkroketjes wil hebben. Rol de kroketjes dan door de eiwitten, daarna door de fijne paneermeel en als laatste door de grovere paneermeel. De ragout moet compleet bedekt zijn met broodkruimels, anders zal de ragout tijdens het bakken eruit lopen.

Verhit zonnebloemolie in een braadpan tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bak de garnalenkroketjes goudbruin in 3 tot 4 minuten tijd. Serveer de garnalenkroketjes met een lekkere (huisgemaakte) cocktail saus. Eventueel als voorgerecht met radijsjes en sinaasappelrasp zoals op de foto's. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelf pitabroodjes maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.