Griekse witte bonensalade

(16)

Heb je ooit deze grote bonen gegeten? Je kunt ze overal vinden in Griekenland. Dit is een recept voor Griekse witte bonensalade die in weinig tijd klaar is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Griekse witte bonensalade

Ingrediënten


  • 250 gram gedroogde Griekse reuzenbonen
  • Handvol verse spinazieblaadjes
  • 1 lenteui
  • Een aantal radijsjes
  • 1 komkommer of 2 kleinere komkommers
  • Handvol pitloze groene olijven naar keuze
  • 3 knoflookteentjes
  • Zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie, of gebruik de olie uit het potje zongedroogde tomaten
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Huishoudfolie
  • Vergiet
  • Grote pan
  • Snijplank en koksmes
  • Sladroger

Griekse witte bonensalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-witte-bonensalade


Voorbereiding – 20 minuten

Notitie: Wel de Griekse bonen voor tenminste 12 uur lang. (in water laten opzwellen) Vul een grote pan met water en zout, en breng aan de kook.

Giet de gewelde bonen af en voeg deze dan toe aan de pan met kokend water. Kook de bonen totdat deze gaar genoeg zijn, dit duurt 15 - 20 minuten.

Controleer of de bonen gaar zijn door er 1 te proeven. Was in de tussentijd de spinazieblaadjes en gebruik een sla centrifuge om deze weer droog te krijgen.

Was de komkommer(s) en radijsjes. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn en de lenteui en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Griekse witte bonensalade
Griekse witte bonensalade

De Griekse witte bonensalade afmaken – 5 minuten

Giet de bonen af en meng de bonen met de komkommer, radijs, knoflook en zongedroogde tomaten in de grote kom.

Voeg olijfolie toe naar wens, je kunt ook de olie uit het potje zongedroogde tomaten gebruiken!

Scheur de spinazieblaadjes in grove stukken en voeg deze toe aan de grote kom samen met de olijven en lenteui. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk !

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Griekse witte bonensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.