Heb je ooit deze grote bonen gegeten? Je kunt ze overal vinden in Griekenland. Dit is een recept voor Griekse witte bonensalade die in weinig tijd klaar is.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-witte-bonensalade
Notitie: Wel de Griekse bonen voor tenminste 12 uur lang. (in water laten opzwellen) Vul een grote pan met water en zout, en breng aan de kook.
Giet de gewelde bonen af en voeg deze dan toe aan de pan met kokend water. Kook de bonen totdat deze gaar genoeg zijn, dit duurt 15 - 20 minuten.
Controleer of de bonen gaar zijn door er 1 te proeven. Was in de tussentijd de spinazieblaadjes en gebruik een sla centrifuge om deze weer droog te krijgen.
Was de komkommer(s) en radijsjes. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn en de lenteui en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Giet de bonen af en meng de bonen met de komkommer, radijs, knoflook en zongedroogde tomaten in de grote kom.
Voeg olijfolie toe naar wens, je kunt ook de olie uit het potje zongedroogde tomaten gebruiken!
Scheur de spinazieblaadjes in grove stukken en voeg deze toe aan de grote kom samen met de olijven en lenteui. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk !
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.