Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor gebuik in een slow cooker, recept voor vier personen.
Recept printen Bekijk reacties (6) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limburgs-zoervleisj
Deze maand hebben wij weer meegedaan aan de `foodblog swap`, en hebben wij gekozen voor een typisch Limburgs gerecht: Limburgs zoervleisj, ofwel Limburgs zuurvlees. Veronique komt oorspronkelijk uit Limburg, daarom vonden we het een goed idee om dit gerecht te maken. Onze dank gaat uit naar Ans Vranken voor het familierecept dat generatie op generatie mee is gegaan. Ook gaat onze dank uit naar Sabine van cuisinevansabine.nl, omdat zij ons geinspireerd heeft om dit gerecht te maken.
Het traditionele recept vraagt om paardenvlees, maar je kunt deze ook vervangen met (duurder) rundvlees Voor dit gerecht hebben wij gebruik gemaakt van een mooi stuk paardenvlees, gekocht op de markt in de buurt van waar wij wonen. Paardenvlees is goedkoop, smaakt heerlijk en is even makkelijk om mee te werken als bijvoorbeeld rundvlees. Het klassieke recept vraagt om het vlees minstens 1 dag in het zuur te leggen, maar wij hebben het recept aangepast zodat deze gebruikt kan worden in een slow cooker!
Limburgs zoervleisj
Voeg een halve liter witte azijn toe in de slow cooker, en voeg genoeg water toe zodat het vlees net onder water staat. Voeg de appelstroop toe en laat je slow cooker nu het werk doen, zet de timer op 10 uur tijd met de laagste hitte instelling mogelijk.
Na 10 uur is het vlees heerlijk gaar gekookt. Voeg de inhoud van de slow cooker toe aan een diepe, grote bakpan of een wok. Voeg hier niet meer de kruiden (in het thee houdertje) aan toe. Zet het vuur middelhoog en voeg 3-4 dikke plakken peperkoek toe. Roer het geheel rustig door, breng op smaak met zout en peper. Voeg mits gewenst eventueel meer witte azijn toe. Kook het meeste van het vocht uit het gerecht, serveer met versgebakken friet en/of een salade. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.