Kennisbank

31 artikelen

In onze kennisbank voor koken vind je uitleg over verschillende onderwerpen die allemaal te maken hebben met koken. Lees wat verschillende kookbegrippen inhouden.

Wat is monteren?

Geplaatst 01-05-2017

Wat is monteren, hoe moet je een saus monteren en waarom?


Wat is semifreddo?

Geplaatst 18-04-2017 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een semifreddo is een Italiaanse dessert dat een beetje bevroren is.


Wat is trancheren?

Geplaatst 16-04-2017

Wat is trancheren en wanneer doe je dit?


Wat is arroseren?

Geplaatst 06-04-2017

Wat is arroseren, wanneer doe je dit en wat kun je hier het beste voor gebruiken?


Wat is een bakblik?

Geplaatst 18-01-2017

Wat is een bakblik? Van welk materiaal wordt een bakblik gemaakt?


Wat is een dunschiller?

Geplaatst 12-01-2017

Welke soorten dunschillers zijn er? Maakt de prijs verschil in kwaliteit?


Wat is mirepoix?

Geplaatst 07-01-2017

Wat is mirepoix en waarvoor kun je het gebruiken?


Wat is een roux?

Geplaatst 07-01-2017

Wat is een roux, welke soorten zijn er en waarvoor wordt het gebruikt?


Wat is afschuimen?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is afschuimen en wat is het voordeel van afschuimen?


Wat is fruiten?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Wat is fruiten, ofwel aanfruiten en waarom doen we dit?


Wat is pocheren?

Geplaatst 01-12-2016

Pocheren is een kooktechniek wat het meest bekend is als gepocheerde eieren, maar je kunt ook andere ingrediënten pocheren.


Wat is een koksmes?

Geplaatst 01-12-2016

Een koksmes is één van de meest belangrijke materialen in de keuken.


Wat is hors d'oeuvre?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.


Wat is sous vide?

Geplaatst 01-12-2016

Sous vide is en kooktechniek, maar wat is het en wat is het doel van sous vide?


Wat is gratineren?

Geplaatst 01-12-2016

Gratineren is een kooktechniek, maar wanneer gebruik je dit?



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.