Ohmydish.nl


Kennisbank

In onze kennisbank voor koken vind je uitleg over verschillende onderwerpen die allemaal te maken hebben met koken. Lees wat verschillende kookbegrippen inhouden.

Wat is yuzu?

09-12-2018

Deze vrij onbekende vrucht zie je nauwelijks vers. Je kunt het sap wel in kleine flesjes vinden, heb jij het wel eens geproefd?


Zelf kipkruiden maken

15-07-2017

De basis van kipkruiden is vooral paprikapoeder, met de rest kun je volop variëren. Een makkelijke en snelle kruidenmix.


Wat is passata?

04-05-2017

Passata is heel makkelijk om zelf te maken en je kunt deze gebruiken als basis voor vele soorten sauzen, soepen en zelfs pizza.


Wat is monteren?

01-05-2017

Wat is monteren, hoe moet je een saus monteren en waarom?


Wat is semifreddo?

18-04-2017

Een semifreddo is een Italiaanse dessert dat een beetje bevroren is.


Wat is trancheren?

16-04-2017

Wat is trancheren en wanneer doe je dit?


Wat is arroseren?

06-04-2017

Wat is arroseren, wanneer doe je dit en wat kun je hier het beste voor gebruiken?


Bieslook

29-01-2017

Er zijn meerdere soorten bieslook, de ene heeft dikkere sprieten dan de ander. Bieslook heeft een ui achtige smaak.


Wat is een bakblik?

18-01-2017

Wat is een bakblik? Van welk materiaal wordt een bakblik gemaakt?


Wat is een dunschiller?

12-01-2017

Welke soorten dunschillers zijn er? Maakt de prijs verschil in kwaliteit?


Wat is mirepoix?

07-01-2017

Wat is mirepoix en waarvoor kun je het gebruiken?


Wat is een roux?

07-01-2017

Wat is een roux, welke soorten zijn er en waarvoor wordt het gebruikt?


Wat is afschuimen?

01-12-2016

Wat is afschuimen en wat is het voordeel van afschuimen?


Wat is fruiten?

01-12-2016

Wat is fruiten, ofwel aanfruiten en waarom doen we dit?


Heemst

01-12-2016

De jonge blaadjes van heemst kunnen vers gegeten worden, of gebruik in een salade of soep.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.