Gerechtsoort: kerstgerecht

118 Recepten

 


Kweepeer snoepjes

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen!


Stracciatella ijstaart met meringues

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze stracciatella ijstaart met meringues is gemaakt binnen 20 minuten, nog wel even wachten tot deze bevroren is. Heerlijk makkelijk ijs zonder ijsmachine.


Confit de canard

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze gekonfijte eendenbout is klaar binnen 2,5 uur en wordt bereid in de oven.


Pompoentaart met gekonfijte sinaasappel en amandelen

Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een overheerlijke en frisse pompoentaart met gekonfijte sinaasappel en amandelen heeft even tijd nodig om te maken. Dit is het meer dan waard, maar ook zonder de decoraties nog steeds erg lekker.


Bavette met mosterdsaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.


Geroosterde radijsjes met mosterddressing

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze geroosterde radijsjes met mosterddressing is een heerlijk en verrassend bijgerecht voor vis of vlees. Heb jij radijsjes al eens warm gegeten? De moeite waard!


Rosbief met gekarameliseerde ui

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze rosbief met gekarameliseerde ui is heerlijk mals en vol van smaak door o.a. knoflook, tijm en rozemarijn. De rode uien passen er perfect bij!


Limoncello tiramisu

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een fris toetje dat snel klaar is, nóg lekkerder zelfs dan de klassieke tiramisu. Deze limoncello tiramisu is perfect voor de citroen liefhebber, mét lemon curd, mm!


Wortelpuree

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een simpele wortelpuree met tijm en gember is een heerlijk bijgerecht dat snel gemaakt is. Kruidig en vol van smaak, met weinig ingrediënten. Ook ideaal als groentehapje voor je baby.


Beef Wellington

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.


Scones met cranberries en grapefruit

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Zelf scones maken is makkelijk en snel klaar. Maak eens scones met cranberries en grapefruit, binnen 20 minuten gemaakt met o.a. yoghurt.


Wild ragout

Kooktijd 4 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.


Chocolade beignets

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Heerlijke chocolade beignets met een luchtig zelfgemaakt gistdeeg. Na het frituren wordt dit deeg gevuld met zachte pure chocolade. Je blijft ervan eten!


Crostini met truffelkaas en grapefruit

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Probeer eens een ander soort crostini met een verrassende combinatie van kaas en fruit. Deze crostini met truffelkaas en grapefruit is knapperig en fris.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.