Zelf scones maken is makkelijk en snel klaar. Maak eens scones met cranberry's en grapefruit, binnen 20 minuten gemaakt met o.a. yoghurt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de harde boter in kleine blokjes. Voeg bloem, basterdsuiker, zout en de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine.
Bevestig de deeghaak en meng 5 minuten lang op de laagste stand, of totdat het deeg kruimelig wordt.
Voeg de eieren toe aan een kleine kom samen met de yoghurt en grapefruit sap en rasp en meng tot een glad mengsel.
Voeg het ei-yoghurt mengsel toe aan de kom van de keukenmachine en meng tot een mooi deeg. Roer de cranberry's erdoorheen.
Bepaal hoe groot je de scones wil hebben en verdeel het beslag met een ijslepel of 2 lepels. Houdt er rekening mee dat hoe groter de scones zijn, des te langer deze nodig hebben om te bakken.
Bak de scones in de voorverwarmde oven in 5 tot 10 minuten goudbruin, afhankelijk van de grootte van de scones.
Serveer de scones eventueel met ongezoete opgeklopte room en/of, clotted cream en lemon curd. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.