Heerlijke chocolade beignets met een luchtig zelfgemaakt gistdeeg. Na het frituren wordt dit deeg gevuld met zachte pure chocolade. Je blijft ervan eten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het verwarmen van de melk samen met kaneelstokjes en steranijs zodat de melk deze smaken goed kan opnemen. Laat deze dan volledig afkoelen en verwijder dan de kaneelstokjes en steranijs.
Smelt 2 eetlepels boter en zet opzij. Meng het water met gist en suiker en zet opzij tot het gaat schuimen, dan is de gist actief. Meng het ei met een snuf zout en de smaakvolle melk.
Voeg het gistmengsel toe en als laatste de bloem in delen tot het een soepel deeg is geworden. Dek dit af en laat het een uur rijzen op een warme plek tot het deeg verdubbeld is.
Terwijl het deeg staat te rijzen kun je de chocolade vulling maken in dezelfde pan als de melk. Verwarm de chocolade, room en 2 eetlepels boter in een kleine sauspan op laag vuur.
Roer glad met een garde en zet opzij. Verwarm olie in een pan met dikke bodem.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het gistdeeg uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik. Snijd het deeg in brede plakken en dan in vierkantjes.
Frituur de vierkantjes enkele minuten aan beide kanten, tot deze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal tot al het deeg is gefrituurd. Laat de beignets een beetje afkoelen en gebruik een scherp mes om een opening te maken aan de onderkant.
Vul deze dan met chocolade. Het makkelijkste kun je de beignets vullen met een spuitzak zonder opzetstuk. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.