Ohmydish.nl


Chocolade beignets

Heerlijke chocolade beignets met een luchtig zelfgemaakt gistdeeg. Na het frituren wordt dit deeg gevuld met zachte pure chocolade. Je blijft ervan eten!

Chocolade beignets
45 minuten 8 personen Toetjes
Chocolade beignets

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 175 ml lauwwarm water
  • 30 gram suiker
  • 1/2 zakje instant gist
  • 1 ei
  • 1/2e theelepel zout
  • 125 ml volle melk
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 4 eetlepels boter
  • 500 gram bloem
  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml room
Chocolade beignets ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • kleine kom
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • garde
  • pizzasnijder of koksmes
  • pan met dikke bodem om te frituren
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • klein mesje
  • spuitzak zonder spuitmondje

Bereiden

45 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-beignets


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Begin met het verwarmen van de melk samen met kaneelstokjes en steranijs zodat de melk deze smaken goed kan opnemen. Laat deze dan volledig afkoelen en verwijder dan de kaneelstokjes en steranijs.

Smelt 2 eetlepels boter en zet opzij. Meng het water met gist en suiker en zet opzij tot het gaat schuimen, dan is de gist actief. Meng het ei met een snuf zout en de smaakvolle melk.

Voeg het gistmengsel toe en als laatste de bloem in delen tot het een soepel deeg is geworden. Dek dit af en laat het een uur rijzen op een warme plek tot het deeg verdubbeld is. 

Chocolade beignets
Chocolade beignets

Chocolade beignets afmaken -- 30 minuten

Terwijl het deeg staat te rijzen kun je de chocolade vulling maken in dezelfde pan als de melk. Verwarm de chocolade, room en 2 eetlepels boter in een kleine sauspan op laag vuur.

Roer glad met een garde en zet opzij. Verwarm olie in een pan met dikke bodem. 

Chocolade beignets deeg
Chocolade beignets deeg voorbereiding

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het gistdeeg uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik. Snijd het deeg in brede plakken en dan in vierkantjes.

Frituur de vierkantjes enkele minuten aan beide kanten, tot deze goudbruin zijn.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal tot al het deeg is gefrituurd. Laat de beignets een beetje afkoelen en gebruik een scherp mes om een opening te maken aan de onderkant.

Vul deze dan met chocolade. Het makkelijkste kun je de beignets vullen met een spuitzak zonder opzetstuk. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.