Deze stracciatella ijstaart met meringues is gemaakt binnen 20 minuten, nog wel even wachten tot deze bevroren is. Heerlijk makkelijk ijs zonder ijsmachine.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: De ingrediënten foto bevat het dubbele aantal ingrediënten, maar dit bleek tijdens het maken genoeg te zijn voor 2 ijstaarten.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, oftewel yoghurt-dikte. Rasp 100 gram chocolade en roer dit door de slagroom samen met de yoghurt. Bekleed een cakeblik met huishoudfolie.
Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je het beste met keukenpapier en een paar druppels citroensap doen.
Klop de eiwitten tot deze stijf zijn, voeg dan geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Roer de eiwitten bij het room mengsel.
Je kunt de meringues door het room mengsel roeren, of laagjes maken door gebroken meringues tussen de room lagen te verdelen. Herhaal dit tot het cakeblik gevuld is.
Dek het cakeblik af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur in de vriezer. Garneer eventueel met fruit en extra geraspte chocolade en verdeel de ijstaart in stukken.
Voor de beste smaak kun je het beste ongeveer 10 minuten wachten voor je de ijstaart gaat serveren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.