Ohmydish.nl


Stracciatella ijstaart met meringues

Deze stracciatella ijstaart met meringues is gemaakt binnen 20 minuten, nog wel even wachten tot deze bevroren is. Heerlijk makkelijk ijs zonder ijsmachine.

Stracciatella ijstaart met meringues
20 minuten 6 personen Toetjes
Stracciatella ijstaart met meringues

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 ml room
  • 2 eiwitten
  • 125 ml naturel yoghurt
  • 100 gram pure chocolade + extra voor garnering
  • 50 gram suiker
  • handvol meringues, je kunt deze ook zelf maken
  • eventueel fruit om te garneren
Stracciatella ijstaart met meringues ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel
  • huishoudfolie
  • cakeblik

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stracciatella-ijstaart-met-meringues


Voorbereiding -- 10 minuten

De ingrediënten foto bevat het dubbele aantal ingrediënten, maar dit bleek tijdens het maken genoeg te zijn voor 2 ijstaarten.

Klop de slagroom tot deze lobbig is, oftewel yoghurt-dikte. Rasp 100 gram chocolade en roer dit door de slagroom samen met de yoghurt. Bekleed een cakeblik met huishoudfolie. Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je het beste met keukenpapier en een paar druppels citroensap doen.

Stracciatella ijstaart met meringues Stracciatella ijstaart met meringues

Stracciatella ijstaart met meringues afmaken -- 10 minuten + wachttijd

Klop de eiwitten tot deze stijf zijn, voeg dan geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Roer de eiwitten bij het room mengsel. Je kunt de meringues door het room mengsel roeren, of laagjes maken door gebroken meringues tussen de room lagen te verdelen. Herhaal dit tot het cakeblik gevuld is.

Dek het cakeblik af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur in de vriezer. Garneer eventueel met fruit en extra geraspte chocolade en verdeel de ijstaart in stukken. Voor de beste smaak kun je het beste ongeveer 10 minuten wachten voor je de ijstaart gaat serveren. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.