Een fris toetje dat snel klaar is, nóg lekkerder zelfs dan de klassieke tiramisu. Deze limoncello tiramisu is perfect voor de citroen liefhebber, mét lemon curd, mm!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limoncello-tiramisu
Maak eerst de lemon curd volgens dit recept zodat deze alvast kan afkoelen. Scheidt de eieren en gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de 4 eetlepels suiker.
Klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen. Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel en zet opzij.
Dip de helft van de lange vingers in de limoncello, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig en te sterk van smaak zullen worden.
Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Verdeel een laagje lemon curd over de lange vingers. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en lemon curd.
Dip de andere helft van de langer vingers in de limoncello en verdeel deze over de mascarpone. Maak af met het resterende mascarpone mengsel en bedek met huishoudfolie.
Plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Maak af met citroenrasp en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.