Limoncello tiramisu

(20)

Een fris toetje dat snel klaar is, nóg lekkerder zelfs dan de klassieke tiramisu. Deze limoncello tiramisu is perfect voor de citroen liefhebber, mét lemon curd, mm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Limoncello tiramisu

Ingrediënten


  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 citroen (rasp)
  • ongeveer 200 ml limoncello
  • 1 recept voor lemon curd (of gebruik kant-en-klare)
  • ongeveer 40 lange vingers
Limoncello tiramisu Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • garde
  • grote kom
  • elektrische mixer
  • grote ovenschaal
  • kom of diep bord
  • huishoudfolie

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limoncello-tiramisu


Voorbereiding – 10 minuten

Maak eerst de lemon curd volgens dit recept zodat deze alvast kan afkoelen. Scheidt de eieren en gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de 4 eetlepels suiker.

Klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen. Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel en zet opzij. 

Limoncello tiramisu
Limoncello tiramisu

De limoncello tiramisu afmaken – 10 minuten + wachttijd

Dip de helft van de lange vingers in de limoncello, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig en te sterk van smaak zullen worden.

Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Verdeel een laagje lemon curd over de lange vingers. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en lemon curd.

Dip de andere helft van de langer vingers in de limoncello en verdeel deze over de mascarpone. Maak af met het resterende mascarpone mengsel en bedek met huishoudfolie.

Plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Maak af met citroenrasp en geniet ervan!

Tip: maak je eigen limoncello met behulp van dit simpele recept!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Limoncello tiramisu

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.