Geroosterde radijsjes met mosterddressing

(1)

Deze geroosterde radijsjes met mosterddressing is een heerlijk en verrassend bijgerecht voor vis of vlees. Heb jij radijsjes al eens warm gegeten? De moeite waard!

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde radijsjes met mosterddressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 bosjes radijsjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • honing naar smaak
  • 1,5 eetlepel gladde mosterd
  • ongeveer 50 ml appel cider azijn
  • ongeveer 100 ml olijfolie of gebruik zonnebloemolie
Geroosterde radijsjes met mosterddressing Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • klein mesje
  • kleine kom
  • garde

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-radijsjes-met-mosterddressing


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Was de radijsjes en verwijder de groene blaadjes. Verdeel de radijsjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de radijsjes met olijfolie, honing, peper en zout. 

Geroosterde radijsjes met mosterddressing
Geroosterde radijsjes met mosterddressing

Geroosterde radijsjes met mosterddressing afmaken -- 10 minuten

Rooster de radijsjes ongeveer 10 minuten in de oven. 

Maak ondertussen de mosterddressing. Roer hiervoor mosterd, peper, zout en appel cider azijn samen. Voeg druppelsgewijs de olie toe en blijf kloppen met een garde, hierdoor zul je merken dat de azijn goed zal mengen met de olie. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveer de geroosterde radijsjes met mosterddressing, een heerlijk bijgerecht voor vlees en vis. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Geroosterde radijsjes met mosterddressing: Veel gestelde vragen

Hoeveel radijsjes per persoon?

Als je de warme radijsjes als bijgerecht serveert, is een half bosje radijsjes per persoon voldoende.

Warme radijsjes zijn ook een goede vervanger voor aardappelen, als je bijv. minder koolhydraten wilt eten. Serveer dan een heel bosje radijsjes per persoon.

Kan ik de mosterddressing ook weglaten?

Je kunt de geroosterde radijsjes ook zonder dressing eten, door de honing zullen de radijsjes licht karamelliseren in de oven dus ze hebben al veel smaak zonder dressing of saus.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.