Deze geroosterde radijsjes met mosterddressing is een heerlijk en verrassend bijgerecht voor vis of vlees. Heb jij radijsjes al eens warm gegeten? De moeite waard!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de radijsjes en verwijder de groene blaadjes. Verdeel de radijsjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de radijsjes met olijfolie, honing, peper en zout.
Rooster de radijsjes ongeveer 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de mosterddressing. Roer hiervoor mosterd, peper, zout en appel cider azijn samen. Voeg druppelsgewijs de olie toe en blijf kloppen met een garde, hierdoor zul je merken dat de azijn goed zal mengen met de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de geroosterde radijsjes met mosterddressing, een heerlijk bijgerecht voor vlees en vis. Eet smakelijk!
Hoeveel radijsjes per persoon?
Als je de warme radijsjes als bijgerecht serveert, is een half bosje radijsjes per persoon voldoende.
Warme radijsjes zijn ook een goede vervanger voor aardappelen, als je bijv. minder koolhydraten wilt eten. Serveer dan een heel bosje radijsjes per persoon.
Kan ik de mosterddressing ook weglaten?
Je kunt de geroosterde radijsjes ook zonder dressing eten, door de honing zullen de radijsjes licht karamelliseren in de oven dus ze hebben al veel smaak zonder dressing of saus.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.