Kweepeer snoepjes

(12)

Deze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen!

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Kweepeer snoepjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kilo kweeperen
  • 2 citroenen (rasp + sap)
  • suiker
Kweepeer snoepjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • passe-vite of pureeknijper
  • middelgrote pan
  • citrusrasp + pers
  • siliconen spatel
  • vierkante vorm van ongeveer 20 bij 20 cm

Bereiding


Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kweepeer-snoepjes


Voorbereiding --  1 uur 15 minuten

De exacte hoeveelheid suiker hangt af van de hoeveelheid kweepeer puree die je over gaat houden + extra ter decoratie.

Was de kweeperen en snijd deze in kwarten, het is niet nodig om het klokhuis te verwijderen of de kweeperen te schillen. Plaats de kwarten in een grote pan en vul deze met water tot ze net onder staan.

Plaats een deksel op de pan en kook de kweepeer kwarten ongeveer 45 minuten, of tot ze zacht zijn. Bekleed een vorm met huishoudfolie en zet opzij.

Giet de kweeperen af en maak er een puree van met een passe-vite of pureeknijper. Door de klokhuizen zal dit niet heel gemakkelijk gaan, maar uiteindelijk hou je een heerlijke puree over. 

Kweepeer snoepjes
Kweepeer snoepjes

Kweepeer snoepjes afmaken -- 40 minuten + wachttijd

Weeg de puree af en voeg dan de gelijke hoeveelheid suiker toe. Rasp de citroenen en pers het sap uit de citroenen en voeg dit ook toe aan de kweepeer puree en suiker in de middelgrote pan. 

Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Giet het mengsel in de vorm met huishoudfolie, zorg dat de laag niet te dik is en strijk de bovenkant glad.

Laat het volledig afkoelen en plaats dan een stuk bakpapier op het mengsel. Laat 3 dagen drogen op een droge en koele plek en snijd dan in vormpjes.

Je kunt er vierkantjes of driehoekjes van snijden. Haal de snoepjes door de suiker, dit is ter decoratie maar ook voor de structuur. Geniet ervan!

Kweepeer snoepjes: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen kweepeer pasta en kweepeer snoepjes?

Het grote verschil zit het hem in dat kweepeer snoepjes gesuikerd zijn. Met kweepeer pasta kun je veel verschillende gerechten bereiden.

In het Spaans wordt kweepeer pasta ook wel “membrillo” genoemd.

Waar zijn kweepeer snoepjes lekker bij?

Je kunt ze zo als snoepje eten, maar bij een tapas of kaasplank zijn deze snoepjes ook een erg lekkere toevoeging!

Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen
← Vorig recept
Witte courgettesoep
Volgend recept →
Risotto met aubergine en feta

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!