Deze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen!
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kweepeer-snoepjes
Was de kweeperen en snijd deze in kwarten, het is niet nodig om het klokhuis te verwijderen of de kweeperen te schillen. Plaats de kwarten in een grote pan en vul deze met water tot ze net onder staan. Plaats een deksel op de pan en kook de kweepeer kwarten ongeveer 45 minuten, of tot ze zacht zijn.
Bekleed een vorm met huishoudfolie en zet opzij.
Giet de kweeperen af en maak er een puree van met een passe-vite of pureeknijper. Door de klokhuizen zal dit niet heel gemakkelijk gaan, maar uiteindelijk hou je een heerlijke puree over.
Kweepeer snoepjes
Giet het mengsel in de vorm met huishoudfolie, zorg dat de laag niet te dik is en strijk de bovenkant glad. Laat het volledig afkoelen en plaats dan een stuk bakpapier op het mengsel. Laat 3 dagen drogen op een droge en koele plek en snijd dan in vormpjes. Je kunt er vierkantjes of driehoekjes van snijden. Haal de snoepjes door de suiker, dit is ter decoratie maar ook voor de structuur. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.