Kweepeer snoepjes
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Kweepeer snoepjes veganistisch

Deze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen!

1 uur 55 minuten
10 personen
Kweepeer snoepjes ingrediënten

Recept kweepeer snoepjes

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 55 minuten.

Bijgewerkt op: 28-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 55 minuten

Voorbereiding – 1 uur 15 minuten

De exacte hoeveelheid suiker hangt af van de hoeveelheid kweepeer puree die je over gaat houden + extra ter decoratie.

Was de kweeperen en snijd deze in kwarten, het is niet nodig om het klokhuis te verwijderen of de kweeperen te schillen. Plaats de kwarten in een grote pan en vul deze met water tot ze net onder staan.

Plaats een deksel op de pan en kook de kweepeer kwarten ongeveer 45 minuten, of tot ze zacht zijn. Bekleed een vorm met huishoudfolie en zet opzij.

Giet de kweeperen af en maak er een puree van met een passe-vite of pureeknijper. Door de klokhuizen zal dit niet heel gemakkelijk gaan, maar uiteindelijk hou je een heerlijke puree over. 

Kweepeer snoepjes
Kweepeer snoepjes

Kweepeer snoepjes afmaken – 40 minuten + wachttijd

Weeg de puree af en voeg dan de gelijke hoeveelheid suiker toe. Rasp de citroenen en pers het sap uit de citroenen en voeg dit ook toe aan de kweepeer puree en suiker in de middelgrote pan. 

Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Giet het mengsel in de vorm met huishoudfolie, zorg dat de laag niet te dik is en strijk de bovenkant glad.

Laat het volledig afkoelen en plaats dan een stuk bakpapier op het mengsel. Laat 3 dagen drogen op een droge en koele plek en snijd dan in vormpjes.

Je kunt er vierkantjes of driehoekjes van snijden. Haal de snoepjes door de suiker, dit is ter decoratie maar ook voor de structuur. 

Leg de snoepjes bij voorkeur niet op elkaar, door het vocht in de snoepjes zal de suiker plakkerig worden. Leg bijvoorbeeld een stukje bakpapier in een bakje, leg hier een aantal snoepjes op, dan weer bakpapier en maak zo laagjes. Geniet ervan!

Tips!

Wat is het verschil tussen kweepeer pasta en kweepeer snoepjes?

Het grote verschil zit het hem in dat kweepeer snoepjes gesuikerd zijn. Met kweepeer pasta kun je veel verschillende gerechten bereiden.

In het Spaans wordt kweepeer pasta ook wel “membrillo” genoemd.

Waar zijn kweepeer snoepjes lekker bij?

Je kunt ze zo als snoepje eten, maar bij een tapas of kaasplank zijn deze snoepjes ook een erg lekkere toevoeging!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
140.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.66 g
0.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.2 g
0 g
Eiwitten
1 g
Vezels
4 g
Natrium
8.04 mg
Mineralen
Ijzer
1.4 mg
Calcium
20.2 mg
Magnesium
0.15 mg
Kalium
0.15 mg
Fosfor
0.3 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
31 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
8 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.2 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Kweepeer snoepjes"
Ans Vranken zegt op 01-10-2018
hoi lieverd, Wat een leuk recept! en speciaal. knoevel van Mam
Ohmydish zegt op 01-10-2018
Idee van Danièle, super lekker! Liefs :-)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.