Deze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-09-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-10-2024
De exacte hoeveelheid suiker hangt af van de hoeveelheid kweepeer puree die je over gaat houden + extra ter decoratie.
Was de kweeperen en snijd deze in kwarten, het is niet nodig om het klokhuis te verwijderen of de kweeperen te schillen. Plaats de kwarten in een grote pan en vul deze met water tot ze net onder staan.
Plaats een deksel op de pan en kook de kweepeer kwarten ongeveer 45 minuten, of tot ze zacht zijn. Bekleed een vorm met huishoudfolie en zet opzij.
Giet de kweeperen af en maak er een puree van met een passe-vite of pureeknijper. Door de klokhuizen zal dit niet heel gemakkelijk gaan, maar uiteindelijk hou je een heerlijke puree over.
Weeg de puree af en voeg dan de gelijke hoeveelheid suiker toe. Rasp de citroenen en pers het sap uit de citroenen en voeg dit ook toe aan de kweepeer puree en suiker in de middelgrote pan.
Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Giet het mengsel in de vorm met huishoudfolie, zorg dat de laag niet te dik is en strijk de bovenkant glad.
Laat het volledig afkoelen en plaats dan een stuk bakpapier op het mengsel. Laat 3 dagen drogen op een droge en koele plek en snijd dan in vormpjes.
Je kunt er vierkantjes of driehoekjes van snijden. Haal de snoepjes door de suiker, dit is ter decoratie maar ook voor de structuur.
Leg de snoepjes bij voorkeur niet op elkaar, door het vocht in de snoepjes zal de suiker plakkerig worden. Leg bijvoorbeeld een stukje bakpapier in een bakje, leg hier een aantal snoepjes op, dan weer bakpapier en maak zo laagjes. Geniet ervan!
Wat is het verschil tussen kweepeer pasta en kweepeer snoepjes?
Het grote verschil zit het hem in dat kweepeer snoepjes gesuikerd zijn. Met kweepeer pasta kun je veel verschillende gerechten bereiden.
In het Spaans wordt kweepeer pasta ook wel “membrillo” genoemd.
Waar zijn kweepeer snoepjes lekker bij?
Je kunt ze zo als snoepje eten, maar bij een tapas of kaasplank zijn deze snoepjes ook een erg lekkere toevoeging!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.