Een cinnamon roll kerstboom is niet alleen overheerlijk, maar ziet er ook nog eens super leuk uit tijdens het kerstontbijt of brunch.
Cinnamon rolls komen van oorsprong uit Zweden, daar worden ze gegeten tijdens een fika. Fika is een koffiemoment waar iets lekkers bij wordt gegeten.
Een cinnamon roll is heerlijk zacht van binnen, krokant van buiten en heeft een volle kaneelsmaak. Deze heerlijke broodjes zijn ontzettend populair met een glazuur van poedersuiker.
Kaneelbroodjes worden gemaakt van een gistdeeg dat na het rijzen wordt opgerold met een smaakvolle kaneelboter.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm 25 gram boter samen met 150 ml melk tot deze lauwwarm is. Voeg hier de gist en 25 gram suiker aan toe en meng tot een glad mengsel. Laat het mengsel 10 minuten staan tot het gaat schuimen.
Meng 300 gram bloem samen met een snuf zout en voeg geleidelijk het melk mengsel toe.
Kneed tot een soepel deeg en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plek, of tot het deeg is verdubbeld in volume.
Bestuif het werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een grote rechthoek van ongeveer 30 cm bij 40 cm.
Meng 50 gram boter met 50 gram suiker en 1 eetlepel kaneel. Dit kun je het beste met je handen doen.
Besmeer het deeg met het botermengsel en rol het dan op.
Gebruik een scherp mes om stukjes van de rol af te snijden. Leg de rolletjes in de vorm van een kerstboom op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Dek af met een schone theedoek en laat nogmaals een half uur rijzen op een warme plek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Klop een ei los en besmeer hier de broodjes mee. Bak de kaneelbroodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Laat de cinnamon rolls een beetje afkoelen en maak onder het glazuur door 1 eetlepel poedersuiker te mengen met een halve eetlepel water.
Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes, geniet ervan!
Hoe lang kan ik cinnamon rolls bewaren?
Cinnamon rolls zijn het lekkerst als deze nog lauwwarm zijn, maar je kunt ze tot wel 2 dagen bewaren in een afgesloten bak of zak.
Kan ik cinnamon rolls invriezen?
Je kunt cinnamon rolls ook invriezen. Zodra de ontdooid zijn besprenkel je ze met een klein beetje water en warm ze dan opnieuw op in de oven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.