Basisrecept tulband cake
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Basisrecept tulband cake vegetarisch

Dit basisrecept voor een tulband cake is een makkelijke cake met een prachtige vorm. Door de poedersuiker wordt de heerlijke luchtige tulband cake extra feestelijk, met een vleugje vanille.

1 uur 15 minuten
12 personen

Een tulband cake heeft een prachtige vorm en is daardoor een makkelijke cake die er direct heel feestelijk uit ziet. Maak een tulband cake extra feestelijk met een laagje poedersuiker.

Je kunt een tulband cake met verschillende smaakmakers maken, zoals met chocolade, koekkruiden of ga voor fruit zoals appel, peer of wat dacht je van kaki

Tulband cakevormen bestaan er in vele afmetingen en verschillende vormen, zo heeft de ene vorm een heuse tekening erop en is de andere vorm bijna helemaal glad. Naast de standaard tulband cakevormen zijn er ook mini varianten, hiermee kun je vaak 6 mini tulband cakejes tegelijk bakken.

Basisrecept tulband cake ingrediënten

Recept basisrecept tulband cake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 28-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet een tulband cake vorm goed in met boter en eventueel een dun laagje bloem.

Tulband cake zelf maken
Tulband cake zelf maken

Het basisrecept voor een tulband cake afmaken – 1 uur + 10 minuten

Klop de boter en suiker luchtig met een elektrische mixer, dit zal ongeveer 5 minuten duren.

Voeg één voor één de eieren toe en voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het botermengsel.

Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe. Meng tot een glad beslag en breng op smaak met 1 theelepel vanille extract.

Recept voor een zelfgemaakte tulband cake
Recept voor een zelfgemaakte tulband cake

Verdeel het beslag over de tulband vorm en bak de cake gaar en mooi goudbruin in ongeveer 1 uur. 

Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Bestrooi met poedersuiker en serveer bijvoorbeeld met butterscotch, geniet ervan!

Tips!

Wat is het verschil tussen een tulband en een cake?

Er zit geen verschil tussen een tulband en een cake, je kunt cakebeslag afbakken in een tulband vorm of in een cakeblik. Houd er wel rekening mee dat een tulband vaak langer gebakken moet worden, aangezien deze cake meestal groter is dan een standaard cakeblik.

Welke tulband cake vorm is het beste?

Je kunt verschillende soorten tulband cake vormen gebruiken, zoals siliconen of aluminium. Welke je het liefste wilt gebruiken hangt af van je eigen voorkeur, want ze werken beide even goed.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
417.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.47 g
24.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24 g
14.3 g
Eiwitten
6.78 g
Vezels
0.7 g
Natrium
42.93 mg
Mineralen
Ijzer
1.07 mg
Calcium
23.32 mg
Magnesium
8.52 mg
Kalium
8.52 mg
Fosfor
84.04 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.84 mg
Vitamine A
0.31 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
26.75 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Basisrecept tulband cake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.