Bitterkoekjespudding

(7)

Zelf bitterkoekjespudding maken kan al met weinig ingrediënten en het is makkelijker dan je zou denken. Een romige en ouderwetse bitterkoekjespudding, het lekkerste toetje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Bitterkoekjespudding

Ingrediënten


  • 250 ml volle melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 50 ml amaretto
  • 150 gram bitterkoekjes + extra
  • 450 ml slagroom

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • garde
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • 2 puddingvormen (450 ml)

Bitterkoekjespudding Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bitterkoekjespudding


Voorbereiding – 10 minuten

Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd 150 gram bitterkoekjes in stukjes, houd eventueel een aantal koekjes apart voor de garnering.

Zelf bitterkoekjespudding maken
Zelf bitterkoekjespudding maken

De bitterkoekjespudding afmaken – 20 minuten + wachttijd

Verwarm de melk samen met vanille extract en 50 gram suiker in een kleine sauspan. Zorg dat de melk niet te warm zal worden en los hier dan de gelatine in op. roer glad en zet opzij.

Klop de slagroom tot deze niet te stijf is, ongeveer net iets dikker dan yoghurt-dikte. Roer 50 ml amaretto door de melk en meng de melk en slagroom dan samen.

Roer als laatste de stukjes bitterkoekjes door het mengsel. Maak de binnenkant van de puddingvormen nat en verdeel er dan het mengsel over. Tik de vormen voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht. Dip de puddingvorm kort in warm water om de pudding uit de vorm te krijgen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Bitterkoekjespudding: Veel gestelde vragen

Kan ik ook andere puddingvormen gebruiken?

De mona toetjes zijn 450 ml, maar je kunt eventueel ook kleinere of grotere puddingvormen gebruiken.

Kan ik de amaretto weglaten?

Als je geen drank wilt toevoegen, kun je deze eventueel vervangen door amandelextract. Gebruik hiervan maar een beetje, want extract is veel sterker dan amaretto.

0 reacties op Bitterkoekjespudding

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.