Zelf bitterkoekjespudding maken kan al met weinig ingrediënten en het is makkelijker dan je zou denken. Een romige en ouderwetse bitterkoekjespudding, het lekkerste toetje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd 150 gram bitterkoekjes in stukjes, houd eventueel een aantal koekjes apart voor de garnering.
Verwarm de melk samen met vanille extract en 50 gram suiker in een kleine sauspan. Zorg dat de melk niet te warm zal worden en los hier dan de gelatine in op. roer glad en zet opzij.
Klop de slagroom tot deze niet te stijf is, ongeveer net iets dikker dan yoghurt-dikte. Roer 50 ml amaretto door de melk en meng de melk en slagroom dan samen.
Roer als laatste de stukjes bitterkoekjes door het mengsel. Maak de binnenkant van de puddingvormen nat en verdeel er dan het mengsel over. Tik de vormen voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
Zet minimaal 2 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht. Dip de puddingvorm kort in warm water om de pudding uit de vorm te krijgen. Geniet ervan!
Kan ik ook andere puddingvormen gebruiken?
De mona toetjes zijn 450 ml, maar je kunt eventueel ook kleinere of grotere puddingvormen gebruiken.
Kan ik de amaretto weglaten?
Als je geen drank wilt toevoegen, kun je deze eventueel vervangen door amandelextract. Gebruik hiervan maar een beetje, want extract is veel sterker dan amaretto.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.