Zelf bitterkoekjespudding maken kan al met weinig ingrediënten en het is makkelijker dan je zou denken. Een romige en ouderwetse bitterkoekjespudding, het lekkerste toetje.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bitterkoekjespudding
Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd 150 gram bitterkoekjes in stukjes, houd eventueel een aantal koekjes apart voor de garnering.
Verwarm de melk samen met vanille extract en 50 gram suiker in een kleine sauspan. Zorg dat de melk niet te warm zal worden en los hier dan de gelatine in op. roer glad en zet opzij.
Klop de slagroom tot deze niet te stijf is, ongeveer net iets dikker dan yoghurt-dikte. Roer 50 ml amaretto door de melk en meng de melk en slagroom dan samen.
Roer als laatste de stukjes bitterkoekjes door het mengsel. Maak de binnenkant van de puddingvormen nat en verdeel er dan het mengsel over. Tik de vormen voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
Zet minimaal 2 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht. Dip de puddingvorm kort in warm water om de pudding uit de vorm te krijgen. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik ook andere puddingvormen gebruiken?
De mona toetjes zijn 450 ml, maar je kunt eventueel ook kleinere of grotere puddingvormen gebruiken.
Kan ik de amaretto weglaten?
Als je geen drank wilt toevoegen, kun je deze eventueel vervangen door amandelextract. Gebruik hiervan maar een beetje, want extract is veel sterker dan amaretto.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.