Zelf koffie ijs maken is heerlijk voor een zomerse dag of als onderdeel van een feestelijk dessert. Dit koffie roomijs smelt op je tong, is heerlijk romig, niet te zoet met een volle koffiesmaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zet 60 ml sterke espresso. Verwarm 400 ml room samen met 200 ml melk in een middelgrote pan, zorg dat dit niet gaat koken.
Klop ondertussen 4 eidooiers samen met 190 gram suiker tot dit luchtig en wit is geworden.
Voeg een beetje warme room toe aan de eidooiers en roer direct glad met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de rest van de warme room toe en roer opnieuw glad.
Plaats terug op laag vuur en laat het rustig garen terwijl je regelmatig roert. Dit kun je het beste met een siliconen spatel doen zodat het niet kan aanbranden op de bodem.
Voeg de espresso toe, het mengsel is klaar zodra je een streep kunt trekken op de spatel en deze zichtbaar blijft. Dek het mengsel af met bakpapier zodat er geen vel op kan komen en laat volledig afkoelen.
Plaats het koude mengsel in een ijsmachine en draai dit ongeveer 40 minuten tot het bevroren is. De exacte tijd is afhankelijk van de ijsmachine die je gebruikt.
Verplaats het bevroren, maar nog vrij zachte, roomijs naar een bak met deksel en zet in de vriezer. Serveer eventueel met mokka boontjes, geniet ervan!
Kan ik ijs direct vanuit de ijsmachine serveren?
Wanneer de ijsmachine klaar is, zal het ijs nog vrij zacht zijn. Je kunt dit direct serveren, maar je kunt het ijs ook even iets harder laten bevriezen in de vriezer. Het voordeel hiervan is dat je mooiere ijsbollen kunt draaien, plus het ijs zal minder snel smelten.
Hoe lang kan ik zelfgemaakt ijs bewaren?
Je kunt zelfgemaakt ijs tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
66.67 | ml | ongezoete room | melk | 224.67 | 1.87 g | 1.87 g | 24.00 g | 13.33 g | 1.33 g | - | 23.33 mg | - | 50.00 mg | 6.67 mg | 63.33 mg | 40.00 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | - | 0.67 mg | 0.60 mg | 0.23 mg | 0.01 mg | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.13 µg | 2.00 µg | - | - | - |
33.33 | ml | volle melk | melk | 20.67 | 1.43 g | 1.43 g | 1.13 g | 0.70 g | 1.23 g | - | 14.67 mg | - | 40.00 mg | 3.33 mg | 53.33 mg | 33.00 mg | - | 0.17 mg | - | - | 0.67 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | 0.01 mg | 0.13 µg | 1.33 µg | - | - | - |
31.67 | gram | suiker | 127.30 | 31.35 g | 31.35 g | - | - | - | - | - | 0.03 mg | - | 0.63 mg | 1.27 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.67 | eidooiers | ei | 46.40 | - | - | 4.27 g | 1.07 g | 2.16 g | - | 6.67 mg | 0.96 mg | 18.67 mg | 1.33 mg | 18.67 mg | 78.67 mg | 0.05 mg | 0.51 mg | - | 7.33 µg | - | 0.67 mg | 0.07 mg | 0.04 mg | 0.05 mg | 0.40 mg | 0.27 µg | 21.33 µg | 0.35 mg | 0.09 µg | - | |
10 | ml | espresso | 0.10 | - | - | - | - | 0.01 g | - | 0.20 mg | 0.01 mg | 0.40 mg | 0.30 mg | 9.50 mg | 0.80 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
mokka boontjes | 1.67 | 0.22 g | 0.20 g | 0.08 g | 0.05 g | 0.02 g | 0.01 g | 0.03 mg | - | 0.17 mg | 0.13 mg | 0.67 mg | 0.33 mg | - | - | - | 0.02 µg | - | - | 0.07 mg | - | - | - | - | 0.03 µg | - | 0.01 µg | - | |||
420.80 | 34.87 g | 34.85 g | 29.48 g | 15.15 g | 4.75 g | 0.01 g | 44.90 mg | 1.01 mg | 109.23 mg | 12.40 mg | 146.77 mg | 152.80 mg | 0.06 mg | 0.82 mg | - | 7.35 µg | 1.33 mg | 1.30 mg | 0.38 mg | 0.06 mg | 0.18 mg | 0.43 mg | 0.53 µg | 24.70 µg | 0.35 mg | 0.10 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!