Mueslibrood
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mueslibrood veganistisch

Dit mueslibrood met zwarte pruimen is makkelijk om te maken met de lekkerste ingrediënten en extra lekker in dunne plakjes bij een kaasplankje. Of tijdens de lunch met een plak geitenkaas.

2 uur 15 minuten
6 personen
Mueslibrood ingrediënten
Recept mueslibrood

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Meng 225 ml lauwwarm water samen met 1 eetlepel suiker en een zakje gist. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders zal de werking van de gist verminderen. Laat het gistmengsel 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.

Snijd ondertussen de gedroogde zwarte pruimen in kleine stukjes. 

Zelf mueslibrood maken
Zelf mueslibrood maken

Het mueslibrood afmaken – 2 uur

Meng 250 gram bloem samen met 250 gram muesli en een theelepel zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel toe terwijl je blijft kneden. Dit kun je met de hand of met een elektrische mixer doen.

Voeg de pruimen en rozijnen toe en kneed nogmaals goed door. Het is een vrij plakkerig deeg, dat is de bedoeling. Voeg géén extra bloem toe, dit zal het brood te droog maken.

Vorm een deegbal en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Plaats de deegbal na het rijzen op een bakplaat bekleed met bakpapier en vorm er een iets langwerpig brood van. Je kunt eventueel ook 2 kleinere broden maken.

Verdeel eventueel een handvol zonnebloempitten over de bovenkant, deze plakken vanzelf omdat het deeg vrij plakkerig is.

Bak het mueslibrood in de oven voor ongeveer 30 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het brood. Je kunt controleren of het brood gaar is door aan de onderkant de tikken, als het brood hol klinkt is het gaar.

Laat het brood een beetje afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Tips!

Waar eet je dit mueslibrood bij?

Dit mueslibrood is vrij stevig, daarom is het lekker om de plakken niet te dik af te snijden. In dunne plakjes extra lekker bij een kaasplankje, aangezien het brood een beetje zoet is door de pruimen en rozijnen.

Is mueslibrood gezond?

Dit mueslibrood is best gezond, aangezien het o.a. pruimen en rozijnen bevat en maar weinig geraffineerde suiker.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
440.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
78.73 g
25.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.32 g
1.2 g
Eiwitten
11.26 g
Vezels
6.8 g
Natrium
416.67 mg
Mineralen
Ijzer
2.3 mg
Calcium
53.27 mg
Magnesium
79.87 mg
Kalium
79.87 mg
Fosfor
235.25 mg
Koper
0.39 mg
Zink
1.38 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
2.5 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
25.21 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mueslibrood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.