Dit mueslibrood met zwarte pruimen is makkelijk om te maken met de lekkerste ingrediënten en extra lekker in dunne plakjes bij een kaasplankje. Of tijdens de lunch met een plak geitenkaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-11-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Meng 225 ml lauwwarm water samen met 1 eetlepel suiker en een zakje gist. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders zal de werking van de gist verminderen. Laat het gistmengsel 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.
Snijd ondertussen de gedroogde zwarte pruimen in kleine stukjes.
Meng 250 gram bloem samen met 250 gram muesli en een theelepel zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel toe terwijl je blijft kneden. Dit kun je met de hand of met een elektrische mixer doen.
Voeg de pruimen en rozijnen toe en kneed nogmaals goed door. Het is een vrij plakkerig deeg, dat is de bedoeling. Voeg géén extra bloem toe, dit zal het brood te droog maken.
Vorm een deegbal en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Plaats de deegbal na het rijzen op een bakplaat bekleed met bakpapier en vorm er een iets langwerpig brood van. Je kunt eventueel ook 2 kleinere broden maken.
Verdeel eventueel een handvol zonnebloempitten over de bovenkant, deze plakken vanzelf omdat het deeg vrij plakkerig is.
Bak het mueslibrood in de oven voor ongeveer 30 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het brood. Je kunt controleren of het brood gaar is door aan de onderkant de tikken, als het brood hol klinkt is het gaar.
Laat het brood een beetje afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Eet smakelijk!
Waar eet je dit mueslibrood bij?
Dit mueslibrood is vrij stevig, daarom is het lekker om de plakken niet te dik af te snijden. In dunne plakjes extra lekker bij een kaasplankje, aangezien het brood een beetje zoet is door de pruimen en rozijnen.
Is mueslibrood gezond?
Dit mueslibrood is best gezond, aangezien het o.a. pruimen en rozijnen bevat en maar weinig geraffineerde suiker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.