Mueslibrood

(1)

Dit mueslibrood met zwarte pruimen is makkelijk om te maken met de lekkerste ingrediënten en extra lekker in dunne plakjes bij een kaasplankje. Of tijdens de lunch met een plak geitenkaas.

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Mueslibrood

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 250 gram muesli
  • 250 gram gedroogde zwarte pruimen
  • 125 gram rozijnen
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 225 ml lauwwarm water
  • optioneel: handvol zonnebloempitten
Mueslibrood Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • maatbeker
  • vork
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mueslibrood


Voorbereiding – 15 minuten

Meng 225 ml lauwwarm water samen met 1 eetlepel suiker en een zakje gist. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders zal de werking van de gist verminderen. Laat het gistmengsel 10 minuten staan, tot het gaat schuimen.

Snijd ondertussen de gedroogde zwarte pruimen in kleine stukjes. 

Zelf mueslibrood maken
Zelf mueslibrood maken

Het mueslibrood afmaken – 2 uur

Meng 250 gram bloem samen met 250 gram muesli en een theelepel zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel toe terwijl je blijft kneden. Dit kun je met de hand of met een elektrische mixer doen.

Voeg de pruimen en rozijnen toe en kneed nogmaals goed door. Het is een vrij plakkerig deeg, dat is de bedoeling. Voeg géén extra bloem toe, dit zal het brood te droog maken.

Vorm een deegbal en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Plaats de deegbal na het rijzen op een bakplaat bekleed met bakpapier en vorm er een iets langwerpig brood van. Je kunt eventueel ook 2 kleinere broden maken.

Verdeel eventueel een handvol zonnebloempitten over de bovenkant, deze plakken vanzelf omdat het deeg vrij plakkerig is.

Bak het mueslibrood in de oven voor ongeveer 30 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het brood. Je kunt controleren of het brood gaar is door aan de onderkant de tikken, als het brood hol klinkt is het gaar.

Laat het brood een beetje afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Mueslibrood: Veel gestelde vragen

Waar eet je dit mueslibrood bij?

Dit mueslibrood is vrij stevig, daarom is het lekker om de plakken niet te dik af te snijden. In dunne plakjes extra lekker bij een kaasplankje, aangezien het brood een beetje zoet is door de pruimen en rozijnen.

Is mueslibrood gezond?

Dit mueslibrood is best gezond, aangezien het o.a. pruimen en rozijnen bevat en maar weinig geraffineerde suiker.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.