Hazelnoot en amaretto roomijs is super zacht en overheerlijk. Romige lekkernij geserveerd met stoofperen en chocoladesaus. Een herfstig dessert!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hazelnoot-en-amaretto-roomijs
Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster deze in de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en scheid ondertussen de eieren. Je kunt het overgebleven eiwit gebruiken om bijvoorbeeld een citroen pavlova te maken. Eiwit kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, of tot wel 3 maanden in de vriezer.
Meng melk, room en gecondenseerde melk in de middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Mix ondertussen de eigelen tot deze wit en luchtig zijn geworden. Schenk het warme roommengsel langzaam bij de eigelen. Blijf ondertussen mixen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan.
Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel gaar. Laat het mengsel een beetje afkoelen en verwijder ondertussen de velletjes van de hazelnoten indien nodig. Dit kun je heel makkelijk doen door ze tegen elkaar te wrijven in een schone theedoek. Maal de hazelnoten fijn in een food processor en meng deze door het roommengsel. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld.
Hazelnoot en amaretto roomijs
Wij serveerden dit heerlijke ijs met stoofperen en een makkelijke chocoladesaus. De saus is klaar binnen 5 minuten; verwarm een beetje room en los er wat chocolade in op. Voeg een extra scheut amaretto toe en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.