Hazelnoot en amaretto roomijs

(22)

Hazelnoot en amaretto roomijs is super zacht en overheerlijk. Romige lekkernij geserveerd met stoofperen en chocoladesaus. Een herfstig dessert!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-02-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Hazelnoot en amaretto roomijs

Ingrediënten


  • 150 gram hazelnoten
  • 50 ml amaretto
  • 200 gram gezoete gecondenseerde melk
  • 150 ml melk
  • 500 ml room
  • 4 eigelen
  • optioneel: stoofperen en chocolade saus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat
  • schone theedoek
  • ijsmachine (wij gebruikten een Magimix turbine a glace)
  • middelgrote pan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • food processor
  • huishoudfolie
  • hersluitbaar bakje

Hazelnoot en amaretto roomijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hazelnoot-en-amaretto-roomijs


Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster deze in de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en scheid ondertussen de eieren. 

Je kunt het overgebleven eiwit gebruiken om bijvoorbeeld een citroen pavlova te maken. Eiwit kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, of tot wel 3 maanden in de vriezer. 

Meng melk, room en gecondenseerde melk in de middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Mix ondertussen de eigelen tot deze wit en luchtig zijn geworden. 

Schenk het warme roommengsel langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen mixen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan. Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. 

Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel gaar. 

Laat het mengsel een beetje afkoelen en verwijder ondertussen de velletjes van de hazelnoten indien nodig. Dit kun je heel makkelijk doen door ze tegen elkaar te wrijven in een schone theedoek. 

Maal de hazelnoten fijn in een food processor en meng deze samen met 50 ml amaretto door het roommengsel. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld. 

Hazelnoot en amaretto roomijs
Hazelnoot en amaretto roomijs

Hazelnoot en amaretto roomijs afmaken – 40 minuten

Nu het meest makkelijke van het maken van ijs. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 40 minuten draaien. De tijd is afhankelijk van de machine die je gebruikt. 

Als het ijs klaar is, schep het dan in de hersluitbare bak en zet in de vriezer. Wij serveerden dit heerlijke ijs met stoofperen en een makkelijke chocoladesaus. 

De saus is klaar binnen 5 minuten; verwarm een beetje room en los er wat chocolade in op. Voeg een extra scheut amaretto toe als je wilt en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-02-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

2 reacties op Hazelnoot en amaretto roomijs

Rosanne plaatste op 12-05-2021 om 11:48:04
Wanneer moet de amaretto erbij?
Ohmydish plaatste op 12-05-2021 om 12:15:44
Hoi Rosanne, bedankt voor je oplettendheid! Ik heb het direct aangepast, de amaretto gaat er tegelijk in met de fijngehakte hazelnoten. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.