Hazelnoot en amaretto roomijs
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hazelnoot en amaretto roomijs vegetarisch

Hazelnoot en amaretto roomijs is super zacht en overheerlijk. Romige lekkernij geserveerd met stoofperen en chocoladesaus. Een herfstig dessert!

1 uur
6 personen
Hazelnoot en amaretto roomijs ingrediënten

Recept hazelnoot en amaretto roomijs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster deze in de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en scheid ondertussen de eieren. 

Je kunt het overgebleven eiwit gebruiken om bijvoorbeeld een citroen pavlova te maken. Eiwit kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, of tot wel 3 maanden in de vriezer. 

Meng melk, room en gecondenseerde melk in de middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Mix ondertussen de eigelen tot deze wit en luchtig zijn geworden. 

Schenk het warme roommengsel langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen mixen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan. Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. 

Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel gaar. 

Laat het mengsel een beetje afkoelen en verwijder ondertussen de velletjes van de hazelnoten indien nodig. Dit kun je heel makkelijk doen door ze tegen elkaar te wrijven in een schone theedoek. 

Maal de hazelnoten fijn in een food processor en meng deze samen met 50 ml amaretto door het roommengsel. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld. 

Hazelnoot en amaretto roomijs
Hazelnoot en amaretto roomijs

Hazelnoot en amaretto roomijs afmaken – 40 minuten

Nu het meest makkelijke van het maken van ijs. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 40 minuten draaien. De tijd is afhankelijk van de machine die je gebruikt. 

Als het ijs klaar is, schep het dan in de hersluitbare bak en zet in de vriezer. Wij serveerden dit heerlijke ijs met stoofperen en een makkelijke chocoladesaus. 

De saus is klaar binnen 5 minuten; verwarm een beetje room en los er wat chocolade in op. Voeg een extra scheut amaretto toe als je wilt en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
594.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.06 g
11.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
53.32 g
20.98 g
Eiwitten
10.59 g
Vezels
2.58 g
Natrium
82.92 mg
Mineralen
Ijzer
2.04 mg
Calcium
248.25 mg
Magnesium
50.92 mg
Kalium
50.92 mg
Fosfor
294.08 mg
Koper
0.4 mg
Zink
1.55 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.33 µg
Vitamines
Vitamine C
3.5 mg
Vitamine D
1.44 mg
Vitamine A
0.39 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.57 mg
Vitamine B12
0.67 µg
Foliumzuur
37.58 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
0.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Hazelnoot en amaretto roomijs"
Rosanne zegt op 12-05-2021
Wanneer moet de amaretto erbij?
Ohmydish zegt op 12-05-2021
Hoi Rosanne, bedankt voor je oplettendheid! Ik heb het direct aangepast, de amaretto gaat er tegelijk in met de fijngehakte hazelnoten. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.