Hazelnoot en amaretto roomijs is super zacht en overheerlijk. Romige lekkernij geserveerd met stoofperen en chocoladesaus. Een herfstig dessert!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster deze in de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en scheid ondertussen de eieren.
Je kunt het overgebleven eiwit gebruiken om bijvoorbeeld een citroen pavlova te maken. Eiwit kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, of tot wel 3 maanden in de vriezer.
Meng melk, room en gecondenseerde melk in de middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Mix ondertussen de eigelen tot deze wit en luchtig zijn geworden.
Schenk het warme roommengsel langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen mixen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan. Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk.
Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel gaar.
Laat het mengsel een beetje afkoelen en verwijder ondertussen de velletjes van de hazelnoten indien nodig. Dit kun je heel makkelijk doen door ze tegen elkaar te wrijven in een schone theedoek.
Maal de hazelnoten fijn in een food processor en meng deze samen met 50 ml amaretto door het roommengsel. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld.
Nu het meest makkelijke van het maken van ijs. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 40 minuten draaien. De tijd is afhankelijk van de machine die je gebruikt.
Als het ijs klaar is, schep het dan in de hersluitbare bak en zet in de vriezer. Wij serveerden dit heerlijke ijs met stoofperen en een makkelijke chocoladesaus.
De saus is klaar binnen 5 minuten; verwarm een beetje room en los er wat chocolade in op. Voeg een extra scheut amaretto toe als je wilt en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.