Chipolatapudding

Een chipolatapudding is heerlijk zacht en luchtig en extra smaakvol door de bitterkoekjes en kersjes. Een feestelijke pudding in de bekende vorm, ouderwets lekker!

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Chipolatapudding

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • 80 gram suiker
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 6 eetlepels marasquin
  • 6 gelatineblaadjes
  • 80 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram bitterkoekjes
  • 100 gram bigarreaux
Chipolatapudding Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine kom
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • pan + passende kom (bain-marie)
  • garde
  • kleine pan
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • 2 puddingvormen

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chipolatapudding


Voorbereiding – 10 minuten

Plaats de blanke rozijnen in een kleine kom en voeg 6 eetlepels marasquin toe. Laat de rozijnen wellen in de drank tot de rest van de pudding klaar is.

Snijd de bitterkoekjes en de bigarreaux in stukjes, niet te klein, en zet opzij. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Chipolatapudding voorbereiding
Chipolatapudding voorbereiding

De chipolatapudding afmaken – 30 minuten + wachttijd

Plaats 4 eidooiers samen met 1 ei en 80 gram suiker in een kom. Vul een pan met een laagje water en zet de kom bovenop om een bain-marie te creëren. Blijf kloppen met een garde en gaar de eidooiers tot deze eruit zien zoals bovenstaande foto.

Verwarm 80 ml water op laag vuur, zorg ervoor dat deze niet te warm is en los hier de gelatineblaadjes in op. Voeg het mengsel toe aan de luchtige eidooiers en zet opzij.

Zelf chipolatapudding maken
Zelf chipolatapudding maken

Klop 500 ml slagroom tot deze mooi stijf is, maar niet te stijf. Roer de rozijnen samen met de marasquin door het eimengsel.

Roer de slagroom samen met de stukjes bigarreaux en bitterkoekjes door de eidooiers.

Maak de puddingvormen een beetje nat met koud water zodat je de pudding beter uit de vorm krijgt. Verdeel de pudding over de vormen, tik deze vorm voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht. Dip de puddingvorm kort in warm water om de pudding uit de vorm te krijgen. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Chipolatapudding: Veel gestelde vragen

Wat is bigarreaux?

Bigarrreaux zijn gekonfijte kersen, ze zijn er in verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij de meeste supermarkten.

Wat is marasquin?

Marasquin wordt ook wel maraschino, maraskino of maraskijn genoemd. Het is een likeur gemaakt van marascakersen.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.