Deze bokkenpootjes toetjes zijn heerlijke herfst toetjes in een glaasje en te maken met weinig ingrediënten. Een perentoetje met weinig moeite en een groots effect.
Deze bokkenpootjes toetjes zijn makkelijk te maken en perfect voor de herfst door het gebruik van peren. Peren, chocolade en amandelen zijn een match made in heaven.
Het is niet nodig om de peren mascarpone op smaak te brengen met suiker of een andere zoetstof, aangezien de rijpe peren en bokkenpootjes al zoet genoeg zijn.
Gebruik flink rijpe peren, aangezien je peren die te hard zijn minder makkelijk kunt pureren. Daarnaast hebben rijpe peren meer smaak en zijn ze zoeter dan harde peren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2024
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Pureer 4 peren tot een gladde perenpuree, dit kun je met een staafmixer of (kleine) blender doen. Snijd de resterende 2 peren in kleine stukjes.
Klop 150 ml slagroom tot deze vrij stevig is, maar niet te stevig. Roer hier de mascarpone samen met de perenpuree doorheen en meng tot een glad mengsel. Roer niet te lang, want dan zal de mascarpone vloeibaar worden.
Hak de bokkenpootjes grof en maak laagjes van de peren mascarpone, peren stukjes en bokkenpootjes.
Maak chocolade krullen door met een klein mesje over een reep chocolade te gaan, dit doe je van achter naar voren voor de mooiste krullen. Je kunt de chocolade eventueel ook raspen. Maak de perentoetjes af met de chocolade, geniet ervan!
Welke slagroom om op te kloppen?
Slagroom met een hoger vetpercentage kun je het beste opkloppen. Hoe lager dit percentage, hoe lastiger het is om slagroom op te kloppen.
Wat zijn bokkenpootjes?
Bokkenpootjes zijn een Nederlands koekje gemaakt van meringues met amandel, een romig laagje en de uiteindes worden gedipt in chocolade.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.