Viennetta zelf maken
😍 4 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 1 Verrassend
😕 0 Matig

Viennetta zelf maken vegetarisch

Viennetta zelf maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Deze ijstaart is een sprankelend pronkstuk welke perfect is als dessert tijdens de feestdagen.

1 uur
8 personen

Viennetta hoort bij veel families standaard bij de feestdagen. Een heerlijk romig en luchtig vanille ijs met laagjes krokante chocolade is dan ook het perfecte nagerecht.

Je kunt kant-en-klaar vanille ijs gebruiken voor de laagjes ijs, maar zelf maken van slagroom, eiwitten en gecondenseerde melk is makkelijk en zelfs te maken zonder ijsmachine.

Een feestelijk en makkelijk dessert welke je volledig vooraf kunt voorbereiden. Hierdoor heb je tijdens het kerstdiner geen werk meer en kun je des te meer genieten van alle gesprekken aan tafel met je gasten.

Viennetta zelf maken ingrediënten

Recept viennetta zelf maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept viennetta zelf maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 22-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Maak een bain-marie door een laag water in een pan te verwarmen. Zet een passende kom bovenop en breek daar de chocolade in stukken in. Smelt de chocolade langzaam.

Teken 4 rechthoeken ter grootte van het cakeblik op bakpapier en draai het papier om. Verdeel een laag gesmolten chocolade in rechthoeken, zorg dat ze niet te dik zijn.

Laat de chocolade volledig uitharden door ze bijvoorbeeld in de vriezer of koelkast te zetten.

Viennetta maken - stap 1
Viennetta maken - stap 1

Viennetta zelf maken – 30 minuten + wachttijd

Klop de slagroom tot deze vrij stijf is, maar niet te stijf. Roer hier de gecondenseerde melk samen met 2 theelepels vanille extract bij.

Klop de eiwitten tot deze stijf zijn en roer deze door de slagroom tot een glad mengsel.

Viennetta maken - stap 2
Viennetta maken - stap 2

Bekleed het cakeblik met huishoudfolie en eventueel een strook bakpapier, zo kun je de viennetta makkelijker uit de vorm halen.

Begin met een laagje van het slagroom mengsel en leg hier een plak chocolade op. 

Maak laagjes en eindig met een laag ijs. Maak de bovenkant glad en zet de ijstaart ongeveer 4 uur in de vriezer.

Er zal nog slagroom mengsel over zijn, plaats dit in een spuitzak met stervorming mondje en leg dit ondertussen in de koelkast.

Viennetta maken - stap 3
Viennetta maken - stap 3
Viennetta maken - stap 4
Viennetta maken - stap 4

Haal de ijstaart uit het cakeblik en plaats deze op een (rechthoekig) bord. Gebruik het slagroom mengsel in de spuitzak om de ijstaart te versieren.

Je kunt hiervoor golfjes maken beginnend aan de zijkant van de ijstaart. Zet de ijstaart opnieuw in de vriezer.

Viennetta zelf maken
Viennetta zelf maken
Zelfgemaakte Viennetta
Zelfgemaakte Viennetta

Garneer de ijstaart met een beetje cacaopoeder en serveer in plakken. Je kunt de viennetta het makkelijkste met een warm mes snijden, geniet ervan!

Tips!

Voor hoeveel personen is Viennetta?

Een Viennetta ijstaart is genoeg voor ongeveer 8 personen.

Welk ijs voor Viennetta?

Viennetta wordt gemaakt in verschillende soorten smaken, de originele wordt gemaakt met vanille ijs en laagjes chocolade.

Wat vind je hiervan?

5 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
394.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.99 g
15.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.29 g
20.06 g
Eiwitten
4.50 g
Vezels
0.28 g
Natrium
57.06 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
75 ml slagroom melk 252.75 2.10 g 2.10 g 27.00 g 15.00 g 1.50 g - 26.25 mg - 56.25 mg 7.50 mg 71.25 mg 45.00 mg 0.01 mg 0.15 mg - - 0.75 mg 0.68 mg 0.26 mg 0.02 mg 0.08 mg 0.02 mg 0.15 µg 2.25 µg - - -
0.13 gram gecondenseerde melk melk 0.16 0.01 g - 0.01 g 0.01 g 0.01 g - 0.13 mg - 0.30 mg - 0.40 mg 0.24 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.38 eiwitten ei 7.35 0.11 g - 0.03 g - 1.66 g - 25.50 mg 0.03 mg 1.65 mg 1.50 mg 23.25 mg 3.15 mg 0.02 mg - - 3.00 µg 0.05 mg - - - 0.05 mg - 0.02 µg 0.75 µg - - -
0.25 theelepeltjes vanille extract 5.76 1.52 g 1.52 g - - - - 0.18 mg - 0.22 mg 0.06 mg 2.96 mg 0.12 mg - - - - - - - - - - - - - - -
25 gram pure chocolade soja 128.25 12.25 g 12.25 g 8.25 g 5.05 g 1.33 g 0.28 g 5.00 mg 0.80 mg 16.25 mg 25.00 mg 100.00 mg 72.50 mg 0.03 mg 0.50 mg - - - - - 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg - 1.75 µg - - -
cacaopoeder - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    394.27 15.99 g 15.87 g 35.29 g 20.06 g 4.50 g 0.28 g 57.06 mg 0.83 mg 74.67 mg 34.06 mg 197.86 mg 121.01 mg 0.05 mg 0.66 mg - 3.00 µg 0.80 mg 0.68 mg 0.27 mg 0.03 mg 0.16 mg 0.04 mg 0.17 µg 4.75 µg - - -
0 reacties op "Viennetta zelf maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.