Viennetta zelf maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Deze ijstaart is een sprankelend pronkstuk welke perfect is als dessert tijdens de feestdagen.
Viennetta hoort bij veel families standaard bij de feestdagen. Een heerlijk romig en luchtig vanille ijs met laagjes krokante chocolade is dan ook het perfecte nagerecht.
Je kunt kant-en-klaar vanille ijs gebruiken voor de laagjes ijs, maar zelf maken van slagroom, eiwitten en gecondenseerde melk is makkelijk en zelfs te maken zonder ijsmachine.
Een feestelijk en makkelijk dessert welke je volledig vooraf kunt voorbereiden. Hierdoor heb je tijdens het kerstdiner geen werk meer en kun je des te meer genieten van alle gesprekken aan tafel met je gasten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-09-2024
Maak een bain-marie door een laag water in een pan te verwarmen. Zet een passende kom bovenop en breek daar de chocolade in stukken in. Smelt de chocolade langzaam.
Teken 4 rechthoeken ter grootte van het cakeblik op bakpapier en draai het papier om. Verdeel een laag gesmolten chocolade in rechthoeken, zorg dat ze niet te dik zijn.
Laat de chocolade volledig uitharden door ze bijvoorbeeld in de vriezer of koelkast te zetten.
Klop de slagroom tot deze vrij stijf is, maar niet te stijf. Roer hier de gecondenseerde melk samen met 2 theelepels vanille extract bij.
Klop de eiwitten tot deze stijf zijn en roer deze door de slagroom tot een glad mengsel.
Bekleed het cakeblik met huishoudfolie en eventueel een strook bakpapier, zo kun je de viennetta makkelijker uit de vorm halen.
Begin met een laagje van het slagroom mengsel en leg hier een plak chocolade op.
Maak laagjes en eindig met een laag ijs. Maak de bovenkant glad en zet de ijstaart ongeveer 4 uur in de vriezer.
Er zal nog slagroom mengsel over zijn, plaats dit in een spuitzak met stervorming mondje en leg dit ondertussen in de koelkast.
Haal de ijstaart uit het cakeblik en plaats deze op een (rechthoekig) bord. Gebruik het slagroom mengsel in de spuitzak om de ijstaart te versieren.
Je kunt hiervoor golfjes maken beginnend aan de zijkant van de ijstaart. Zet de ijstaart opnieuw in de vriezer.
Garneer de ijstaart met een beetje cacaopoeder en serveer in plakken. Je kunt de viennetta het makkelijkste met een warm mes snijden, geniet ervan!
Voor hoeveel personen is Viennetta?
Een Viennetta ijstaart is genoeg voor ongeveer 8 personen.
Welk ijs voor Viennetta?
Viennetta wordt gemaakt in verschillende soorten smaken, de originele wordt gemaakt met vanille ijs en laagjes chocolade.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.