Zelf gekonfijte sinaasappel met chocolade maken heeft even tijd nodig voor het beste resultaat, maar dat is het meer dan waard. Een leuk zelfgemaakt cadeautje voor tijdens de feestdagen.
Gekonfijte sinaasappel met chocolade is leuk om te maken, helemaal niet moeilijk maar je hebt wel geduld nodig tot de sinaasappel tijd heeft gehad om te drogen.
Gebruik bij voorkeur biologische sinaasappels aangezien je deze met schil gaat eten. Mocht je deze niet kunnen vinden is het aan te raden de sinaasappels eerst goed schoon te boenen voor je ze gaat snijden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-12-2025, dit recept is voor 12 personen en duurt 2 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-12-2025
Boen de sinaasappels schoon en snijd deze in plakken, niet te dik maar ook niet te dun.
Breng 500 gram suiker samen met 500 ml aan de kook.

Plaats de sinaasappelplakken in de siroop, dek af met een stuk bakpapier en kook de sinaasappel 1.5 uur lang op laag vuur.
Haal de plakken uit de siroop en leg deze op een afkoelrek. Laat ze nu ongeveer 36 uur drogen, het is niet nodig om deze af te dekken want dan zullen ze juist niet goed drogen.
Verwarm een laag water in een pan en plaats een passende kom bovenop. Breek de chocolade in stukken in de kom, door de stoom van het water zal de chocolade langzaam smelten.

Dip de gekonfijte sinaasappel voor de helft in de chocolade en leg deze dan terug op het afkoelrek. Laat de chocolade uitharden.

Deze sinaasappelschijven zijn leuk om cadeau te geven, of serveer ze op een taart of toetje. Geniet ervan!
Hoe lang moet gekonfijte sinaasappel drogen?
Gekonfijte sinaasappel kun je het beste tussen de 24 en 48 uur laten drogen, zo zullen ze het allermooiste zijn.
Je kunt het eventueel versnellen door ze te drogen in de oven of droogoven, maar hierdoor zullen ze minder mooi worden dus doe dit alleen als je echt geen tijd hebt om te wachten.
Hoe lang kun je gekonfijte sinaasappel met chocolade bewaren?
Je kunt gekonfijte sinaasappel met chocolade tot wel 2 maanden bewaren op kamertemperatuur, mits deze goed verpakt zijn en niet in de zon staan.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.5 | sinaasappels | 44.00 | 9.50 g | 8.30 g | 0.20 g | - | 1.00 g | 2.10 g | 1.00 mg | 0.40 mg | 40.00 mg | 10.00 mg | 170.00 mg | 25.00 mg | 0.06 mg | 0.10 mg | - | - | 50.00 mg | - | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.05 mg | - | 20.00 µg | - | - | - | ||
| 41.67 | gram | suiker | 167.50 | 41.25 g | 41.25 g | - | - | - | - | - | 0.04 mg | - | 0.83 mg | 1.67 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 41.67 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 12.5 | gram | pure chocolade | soja | 64.13 | 6.13 g | 6.13 g | 4.13 g | 2.53 g | 0.66 g | 0.14 g | 2.50 mg | 0.40 mg | 8.13 mg | 12.50 mg | 50.00 mg | 36.25 mg | 0.01 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 0.88 µg | - | - | - |
| 275.63 | 56.88 g | 55.68 g | 4.33 g | 2.53 g | 1.66 g | 2.24 g | 3.50 mg | 0.84 mg | 48.13 mg | 23.33 mg | 221.67 mg | 61.25 mg | 0.08 mg | 0.36 mg | - | - | 50.00 mg | - | 0.01 mg | 0.09 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | - | 20.88 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!