Mini pavlova met kumquats
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini pavlova met kumquats vegetarisch

Deze mini pavlova met kumquats zijn makkelijk om te maken en extra lekker met pistache nootjes. Kumquats zijn een heerlijke mini citrus soort.

1 uur 10 minuten
6 personen
Mini pavlova met kumquats ingrediënten

Recept mini pavlova met kumquats

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier.

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg beetje bij beetje 400 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout en een theelepel maizena toe.

Verdeel de eiwitten in 6 hoopjes op het bakpapier, zorg dat ze niet te dun zijn. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven. 

Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant. 

Hak de pistache nootjes grof en zet opzij.

Mini pavlova met kumquats
Mini pavlova met kumquats

Mini pavlova met kumquats afmaken – 30 minuten

Verwarm ondertussen 100 ml water samen met 100 gram suiker in een kleine sauspan. Was ondertussen de kumquats en verdeel ze in stukken.

Voeg de kumquats toe aan het suikerwater en laat ze siroopachtig worden op laag vuur in ongeveer een half uur.

 Serveer de pavlova met de kumquats en wat van de siroop en maak af met pistache nootjes. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
389.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
86.99 g
84.39 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.35 g
0.26 g
Eiwitten
4.09 g
Vezels
1.48 g
Natrium
113.9 mg
Mineralen
Ijzer
0.59 mg
Calcium
19.08 mg
Magnesium
14.76 mg
Kalium
14.76 mg
Fosfor
30 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.09 mg
Jodium
0 µg
Selenium
5.43 µg
Vitamines
Vitamine C
7.69 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
6.67 µg
Vitamine E
0.03 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini pavlova met kumquats"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.