Maak je eigen noten-dadelbrood, gemaakt met verse dadels, gist en yoghurt. Heerlijk met een laag gezouten boter of bij een kaasplankje.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noten-dadelbrood
Meng het lauwwarme water met gist en roer goed. Laat het mengsel 5 tot 10 minuten staan, tot het begint te schuimen. Meng het tarwemeel met bloem en een snuf zout.
Verwijder de pitten van de dadels als dit nodig is. Snijd de dadels fijn en hak de amandelen grof.
Kneed het deeg met een elektrische mixer of met de hand. Voeg langzaam het gistmengsel bij de bloem. Voeg dan ook de yoghurt, gehakte amandelen en dadels toe.
Kneed tot het een deegbal is en plaats de bal in een grote kom, dek af met een vochtige warme theedoek en laat het een uur op een warme plek rijzen.
Kneed de deegbal nogmaals kort door en vorm er weer een bal van. Leg de bal op de bakplaat met bakpapier en dek weer af met de vochtige warme theedoek.
Laat de deegbal nogmaals een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de deegbal in met een scherp mes in elke vorm die je wilt.
Bak het brood in ongeveer een half uur. Als het brood nog niet gaar is, maar wel al donker begint te kleuren kun je deze het beste afdekken met aluminiumfolie.
Je kunt controleren of een brood gaar is door op de onderkant te tikken, als het brood hol klinkt, is het brood klaar. Heerlijk met een laag boter, of bij een kaasplankje. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!